Nosacītu diskvalifikāciju saņem 13 «Dinaburg» futbolisti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārā komisija šodien ar nosacītu diskvalifikāciju sodīja 13 Daugavpils «Dinaburg» futbolistus, kuri laukumā pavadīja vairāk nekā pusi laika trīs aizvadītajās pērnās sezonas «LMT Virslīgas» spēlēs, kurās, pēc LFF slēdziena, tika veiktas manipulācijas ar spēles rezultātu ietekmēšanu.

Līdz šā gada 31. decembrim ar nosacītu sodu diskvalificēti Vadims Logins, Ika Kortua, Pāvels Koļcovs, Jurijs Sokolovs, Valērijs Afanasjevs, Vadims Fjodorovs, Vladislavs Gabovs, Vladimirs Kuļešovs, Vasilijs Gučašvilli, Mihails Ziziļevs, Andrejs Kovaļovs, Artjoms Kuzņecovs un Ritus Krjauklis, kurš ir viens no galvenā trenera Aleksandra Starkova nosauktajiem nacionālās izlases kandidātiem 22. janvārī Spānijā paredzētajai pārbaudes spēlei pret Dienvidkorejas izlasi.

LFF Disciplinārā komisija par pamatotu atzina arī LFF valdes oktobrī pieņemto lēmumu izslēgt «Dinaburg» no Latvijas čempionāta un uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificēt «Dinaburg» galveno treneri Tamazu Pertiju un kluba prezidentu Oļegu Gavrilovu.

Kā ziņots, LFF uzmanību pievērsa trīs «Dinaburg» spēles pērn «LMT Virslīgas» turnīrā. Pēc UEFA atsūtītajiem pierādījumiem LFF aizdomīga likās 24. augusta spēle pret Rīgas «Daugava» komandu, 10. septembra mačs pret Rēzeknes «Blāzmu» un 17. septembra cīņa pret Ventspils «Tranzītu». Pirmos divus mačus Daugavpils klubs uzvarēja ar rezultātu 1:0, bet trešajā triumfēja ar 2:1.

Kā vēstīts, novembrī Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) sāka izmeklēšanu saistībā ar iespējamajām nelikumībām četru valstu klubu, tostarp arī Daugavpils «Dinaburg», šā gada vasarā aizvadītajās Eirokausu spēlēs. Tika ziņots, ka aizdomīgas bijušas abas «Dinaburg» un Izraēlas kluba «Bnei Yehuda» spēles.

Jau ziņots, ka «Dinaburg» prezidenta Gavrilova vārds saistībā ar totalizatoriem izskanēja jau 2005. gada nogalē. Bet 2007. gada pavasarī Daugavpils komandas spēles tika izslēgtas no Latvijas sporta totalizatora spēļu saraksta.

Tāpat 2007. gada martā Baltijas futbola klubu turnīra organizatori no sacensībām izslēdza «Dinaburg», jo bija radušās aizdomas par negodīgu rīcību no kluba puses. 14. martā «Dinaburg» futbolisti viesos ar 0:2 zaudēja Igaunijas komandai Narvas «Trans», abus vārtus ielaižot spēles izskaņā. Pēc spēles vairāki Igaunijas masu mediji izteica aizdomas, ka spēles iznākums nav bijis objektīvs un, iespējams, mačs bijis «sarunāts».

«Dinaburg» vadība iesniedza apelāciju pret pieņemto lēmumu, bet Baltijas futbola klubu turnīra organizatori to noraidīja.

Internetā atrodamajos spēles fragmentu videoierakstos bija redzams, ka abus vārtus Daugavpils komanda zaudēja pēc rupjām kļūdām aizsardzībā. Epizodēs bija novērojama arī «Dinaburg» spēlētāju sliktā un pasīvā darbība aizsardzībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu