Riekstiņš lūgs valdību tomēr rast finansējumu Haiti atbalstīšanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tuvākajā ministru kabineta sēdē tomēr aicinās valdību rast iespēju ar finansiālu palīdzību iesaistīties Haiti postošās zemestrīces seku novēršanā, portālu «Apollo» informēja Ārlietu ministrijā.

«Ņemot vērā traģiskos un nepieredzētos postījumus, kas radušies šīs zemestrīces rezultātā, un milzīgo upuru un cietušo skaitu, īpaši svarīga ir koordinēta starptautiskās sabiedrības rīcība, tostarp Eiropas Savienības dalībvalstu solidaritāte un aktīva iesaiste kopīgajos centienos sniegt palīdzību Haiti iedzīvotājiem,» norāda Riekstiņš.

Eiropas Savienības prezidējošā valsts Spānija ir paziņojusi par ES Attīstības ministru ārkārtas sanāksmes sasaukšanu 18.janvārī Briselē, kuras laikā dalībvalstis sniegs informāciju par valstu ieguldījumu atbalsta sniegšanā Haiti iedzīvotājiem. Eiropas Komisija jau ir indicējusi palīdzības apjomu trīs miljonu eiro apmērā, taču vienlaikus norādījusi, ka ES finansiālo atbalstu būs nepieciešams palielināt.

Starptautiskā organizācija «Sarkanais Krusts» paziņojusi, ka otrdien haiti notikušajā zemestrīcē bojā gājuši vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku, savukārt cietušo skaits sasniedzis vairākus simtus tūkstošus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu