ASV amatpersonas bažījas par imigrantu pieplūdumu no Haiti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

ASV amatpersonas izteikušas satraukumu, ka zemestrīces traumētie Haiti iedzīvotāji varētu masveidā ar paštaisītiem peldlīdzekļiem pamest katastrofas izpostīto salu.

Katru gadu simtiem haitiešu mēģina ar plostiem pārvarēt 1100 kilometrus garo ceļu pāri okeānam uz Floridu. Pēc amerikāņu amatpersonu domām, pēdējās desmitgadēs okeānā dzīvības zaudējuši tūkstošiem haitiešu, cenšoties bēgt no nabadzības, vardarbības un dabas katastrofām.

«Šajā nopietnajā situācijā pastāv risks, ka varētu izcelties haitiešu imigrantu krīze,» sacīja ASV krasta apsardzes preses pārstāve Merilina Faharado.

Pēc viņas teiktā, pašlaik tiek analizēt jautājums, vai ir iespējams milzīgs haitieši migrantu ieplūdums ASV, taču pašlaik nekādi ārkārtas pasākumi netiek veikti.

«Līdz šim mēs neesam redzējuši liecības, ka tas notiks, mēs reģionā vēl neesam konstatējuši nevienu gadījumu,» sacīja Faharado.

Neskatoties uz tik ļoti daudzu cilvēku atrašanos kritiskā stāvoklī, Haiti ģenerālkonsuls Maiami Ralfs Latortū pauda šaubas, vai šoreiz būs imigrācijas krīze.

«Nelegālas imigrācijas mēģinājumi no Haiti parasti notiek no salas ziemeļiem un ziemeļrietumiem, nevis no pašreiz skartā Portoprensas reģiona,» sacīja Latortū. «Es neprognozēju nelegālās imigrācijas pieaugumu.«

Pašlaik ASV dzīvo aptuveni 76 000 nelegālo imigrantu no Haiti un vēl 535 000 ir likumīgas uzturēšanās atļaujas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu