Klintone sola atbalstu zemestrīces izpostītajai Haiti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, sestdien apmeklējot zemestrīces izpostīto Haiti galvaspilsētu, solīja atbalstīt katastrofas piemeklēto valsti.

«Pēc jūsu valdības lūguma mēs esam ieradušies palīdzēt,» Klintone paziņoja preses konferencē pēc tikšanās ar ASV glābšanas misijas vadību un stundu garas sarunas ar Haiti prezidentu Renē Prevālu.

«Kā jau prezidents [Baraks] Obama ir sacījis, mēs būsim šeit šodien, rīt un arī pēc tam,» apstiprināja Klintone. «Es zinu haitiešu izturību un spēku. Jums ir bijis smags pārbaudījums. Taču es ticu, ka Haiti nākotnē var kļūt spēcīgāka.»

Savukārt Prevāls pastāstīja, ka tikko apmeklējis kādu vīrieti, kuru pēc četru dienu ilgas atrašanās zem drupām atraduši amerikāņu glābēji.

Tāpat viņš sacīja, ka Klintones vizīte «silda mūsu sirdis».

«Tomēr tā ir arī iespēja noteikt prioritātes un nodrošināt koordināciju ar amerikāņu valdību un starptautisko sabiedrību,» piebilda Prevāls.

Tikšanās laikā Klintone noliedza plaši izskanējušos pārmetumus par haosu Haiti lidostā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu