Latvieši ziedo arī Haiti. Lielākais ziedojums no cilvēka – 150 lati

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Ir cilvēki, kurus Latvijā uzrunā arī nelaimes ārvalstīs, ir vēlme palīdzēt cilvēkiem arī ārpus savas valsts robežām. Cilvēki gan ziedo, gan izsaka vēlmi doties palīgā zemestrīcē cietušajiem Haiti iedzīvotājiem.

Vienlaikus gan jāatzīst, ka ziedojumu summas nav salīdzināmas ar tām, kuras saziedo dažādās izreklamētās labdarības akcijās Latvijas iedzīvotājiem. Pēc postošas zemestrīces Haiti Latvijas iedzīvotāji līdz šim saziedojuši 800 latus.

Latvijas Sarkanā krusta Starptautisko humanitāro tiesību programmas vadītāja Eva Ikauniece portālam «Apollo» atzina, ka ziedojumu summas ir dažādas. Kāds noziedo divus latus, bet lielākais ziedojums, kuru organizācija saņēmusi uz ziedojumu kontu Haiti zemestrīcē cietušajiem esot 150 lati.

«Cilvēki ziedo. Nevarētu teikt, ka daudz, taču ziedo,» sacīja Ikauniece.

Latvijas Sarkanais krusta pārstāve gan nevarēja nosaukt, kāda ir bijusi lielākā naudas summa, kura iepriekš Latvijā ziedota citā valstī cietušiem cilvēkiem.

2008.gadā pēc Krievijas un Gruzijas kara Latvijas iedzīvotāji saziedojuši ap septiņiem tūkstošiem latu. Taču bez latvijas Sarkanā krusta ziedojumus vāca arī citas organizācijas, tādēļ saziedotā summa kopumā noteikti ir lielāka.

Iepriekš Ikauniece atklāja, ka organizācijā vērsušies arī pieci cilvēki, kuri izteikuši gatavību kā brīvprātīgie doties uz zemestrīces skarto valsti. Latvijas Sarkanais Krusts braucienu uz Haiti nerīkos, jo šādu līdzekļu organizācijai nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu