Haiti galvaspilsētā zem klajas debess mitinās 500 000 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Gandrīz pusmiljons haitiešu pēc pagājušās nedēļas postošās zemestrīces spiesti mitināties zem klajas debess valsts galvaspilsētā Portoprensā, ceturtdien paziņoja Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

Pēc tās pārstāves rīcībā esošās informācijas, trešdien pagaidu apmetnēs mitinājās 370 000 cilvēku, taču bez pajumtes palikušo katastrofas upuru skaits joprojām turpina pieaugt.

«Šajā pilsētā vien 447 pagaidu apmetnēs dzīvo vismaz 500 000 cilvēku. Organizācijai, Haiti valdībai un sadarbības partneriem ir dati par 350 no šīm apmetnēm,» teikts IOM paziņojumā.

Daudzi izpostītās pilsētas iedzīvotāji mitinās zem klajas debess, savukārt citi saspiedušies zem paštaisītām nojumēm, liecina organizācijas novērojumi.

Bez pajumtes palikušo cilvēku skaits «joprojām pieaug, un tajā nav iekļauti tie cilvēki, kas atrodas ārpus Portoprensas».

Trešdien organizācija saņēmusi jaunas telšu piegādes.

«Palīdzības kravu nogādāšana no lidostas uz noliktavām un tad uz izdales vietām joprojām ir apgrūtināta, jo joprojām trūkst kravas automašīnu un degvielas,» uzsver IOM.

Jau ziņots, ka 12.janvāra septiņas balles stiprajā zemestrīcē Haiti dzīvību varētu būt zaudējuši līdz pat 200 000 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu