Spēcīgu pēcgrūdienu iespējamība Haiti saglabāsies vēl 30 dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/SIPA

Pēc postošās 12.janvāra Haiti zemestrīces vēl aptuveni 30 dienas pastāvēs augsta spēcīgu pēcgrūdienu iespējamība, piektdien paziņoja ASV Ģeoloģiskais dienests (USGS).

Piektdien, desmit dienas pēc katastrofālās zemestrīces, Haiti galvaspilsētu Portoprensu satricināja vēl divi pazemes grūdieni.

«Pazemes grūdienu sērija pēc septiņas balles stiprās zemestrīces, kas Portoprensu izpostīja 12.janvārī, turpināsies vēl vairākus mēnešus un, iespējams, pat gadus,» teikts dienesta mājaslapā publicētajā paziņojumā.

«Laika gaitā to biežums mazināsies, bet joprojām pastāvēs postošu zemestrīču drauds,» brīdina USGS.

Iespējamība, ka turpmākā mēneša laikā katastrofas piemeklēto valsti satricinās vēl viena tikpat spēcīga zemestrīce, ir vien trīs procenti. Taču pastāv 25% varbūtība, ka notiks sešas balles spēcīgs pazemes grūdiens, un 90% iespējamība par piecas balles spēcīgu satricinājumu.

Kopš 12.janvāra zemestrīces, kas, kā tiek uzskatīts, prasījusi 100 līdz 200 tūkstošu cilvēku dzīvības, Haiti reģistrēti gandrīz 50 pēcgrūdieni, no kuriem spēcīgākais sasniedza 5,9 balles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu