«Toyota» ASV pārtrauc astoņu modeļu tirdzniecību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» otrdien pārtrauca astoņu modeļu tirdzniecību ASV, kamēr tiek izpētītas automašīnās radušās problēmas ar gāzes pedāļiem, teikts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā.

«Toyota» norādīja, ka uz nedēļu varētu tikt arī pārtraukta ražošana piecās Ziemeļamerikas rūpnīcās.

Kompānija jau pagājušajā nedēļā paziņoja, ka ASV atsauc 2,3 miljonus automašīnu, lai novērstu tajās radušās problēmas ar gāzes pedāļiem.

«Mūsu kompānijai ir ļoti svarīgi garantēt drošību mūsu klientiem un atjaunot uzticību «Toyota». Šie pasākumi ir nepieciešami, līdz tiks atrasts problēmas risinājums. Mēs darām visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu šo situāciju,» sacīja «Toyota» viceprezidents ASV Bobs Kārters.

«Toyota» ASV pārtraukusi 2009.-2010. gada «RAV4» modeļu, 2009.-2010. gada «Corolla», 2009.-2010. gada «Matrix», 2005.-2010. gada «Avalon», kā arī noteiktu 2007.-2010. gada «Camry», 2010. gada «Highlander», 2007.-2010. gada «Tundra» un 2008.-2010. gada «Sequoia» modeļu tirdzniecību.

Taču kompānija norāda, ka «Lexus» un «Scion» zīmolu automašīnas iepriekš minētā problēma nav skārusi.

Ņemot vērā tirdzniecības pārtraukšanu, «Toyota», sākot no 1. februāra, varētu uz nedēļu arī pārtraukt automašīnu ražošanu piecās Ziemeļamerikas rūpnīcās, «lai izvērtētu un koordinētu turpmākas darbības».

Uzņēmums arī piebilda, ka šis paziņojums nav saistīts ar iepriekšējo lēmumu ASV atsaukt aptuveni 4,2 miljonus «Toyota» un «Lexus» automašīnu, kurās pastāvēja risks, ka kārtīgi nenostiprināta grīdas paklājiņa dēļ var ieķerties gāzes pedālis.

Analītiķi jau uzsvēruši, ka šī kopējā situācija norāda uz nopietnām problēmām, kas apdraud Japānas autoražošanas gigantu.

Tajā pat laikā pirmdien «Toyota» paziņoja, ka ievērojams skaits automašīnu varētu tikt atsaukts arī Eiropā, kur, pēc medijos izskanējušās informācijas, problēmas ar gāzes pedāļiem varētu būt radušās diviem miljoniem automobiļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu