Latvijā ziedoti jau ap 2700 latu Haiti zemestrīcē cietušajiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Janvārī notikušajā zemestrīcē Haiti cietušo atbalstam no janvāra vidus līdz šodienai Latvijas Sarkanā Krusta kontā iemaksāti aptuveni 2700 latu, aģentūru LETA informēja biedrības starptautisko attiecību koordinatore un Starptautisko humanitāro tiesību programmas vadītāja Eva Ikauniece.

Kā pastāstīja Ikauniece, cilvēki turpina ziedot cietušo cilvēku atbalstam, taču aktivitāte ir nedaudz zemāka nekā pirmajās dienās, kad diezgan īsā laika posmā tika saziedoti 800 latu.

Daļa savākto līdzekļu jau nodoti Starptautiskajai Sarkanā Krusta organizācijai zemestrīces seku novēršanai, taču ziedojumu vākšana turpināšoties un ziedot varēs arī turpmāk.

Latvijas Sarkanā Krusta pārstāve arī pastāstīja, ka organizācijā vērsušies pāris cilvēki, kuri izteikuši gatavību kā brīvprātīgie doties uz zemestrīces skarto valsti.

Latvijas Sarkanais Krusts braucienu uz Haiti nerīkos, jo šādu līdzekļu organizācijai nav, tāpēc Ikauniece iedzīvotājus aicina savu atbalstu paust ar ziedojumiem kontā vai arī, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006880, kā arī, ja tāda iespēja pastāv, pašiem par saviem līdzekļiem doties uz Haiti.

Kā ziņots, valdība piešķīra 15 000 eiro jeb 10 542 latus zemestrīces seku novēršanai Haiti. Naudas summa piešķirta no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tāpat ziņots, ka 13.februārī Rīgas Baltijas Rotari klubs rīko Valentīndienas balli, kas būs veltīta Haiti zemestrīces upuru atbalstam.

Palīdzības apjoms, ko starptautiskā sabiedrība jau ir piešķīrusi vai arī apņēmusies piešķirt zemestrīcē izpostītajai Haiti, pārsniedz divus miljardus dolāru (vienu miljardu latu), liecina ANO apkopotie dati.

Jau ziņots, ka postoša septiņas balles spēcīga zemestrīce 13.janvārī skāra Haiti galvaspilsētu Portoprensu. Zemestrīcē Haiti dzīvību zaudējuši 170 000 cilvēku un bez pajumtes palikuši vēl vairāki miljoni, no kuriem daudzi spiesti mitināties izpostītajā galvaspilsētā Portoprensā izveidotajās pagaidu apmetnēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu