«Doremi.lv» apbalvo pieprasītāko hitu «Nāk nakts»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dainis Dērics

Ar Jenny May un Jāņa Groduma kolorītā dueta «Nāk nakts» triumfu noslēgusies portāla «Doremi.lv» gadskārtējā balvu ceremonija, kurā tiek godinātas aizvadītā gada pieprasītākās dziesmas pašmāju mūzikas digitālajā tirgū. Svinīgajā pasākumā, kas 1. februārī notika LTV studijā un tiešraidē bija vērojams pārraidē «Sems», izskanēja 2009. gada hiti un 10 visvairāk pirkto dziesmu izpildītāji saņēma balvas.

Pati pieprasītākā pērngada dziesma pēc «Doremi.lv» datiem ir klasiskā latviešu poproka hita «Nāk nakts» kaverversija, ko Jenny May iedziedājusi duetā ar leģendāro «līvu» Jāni Grodumu. Vasaras otrajā pusē, neilgi pēc Jenny May albuma iznākšanas, izvirzījusies portāla topa līderpozīcijā, vadību «Nāk nakts» noturēja līdz pat gada beigām, kad tai strauji pietuvojās pēdējo mēnešu populārākais latviešu hits – grupas «Musiqq» izpildītais «Abrakadarba», kas gada topā ieņem otro vietu. Trešajā vietā – Kristīnas Zaharovas izpildītā «Kaut es spētu izlikties».

«Esam pateicīgi visiem māksliniekiem, kuru mūzika pieejama mūsu portālā,» ceremonijas noslēgumā teica portāla vadītājs Ervings Znotiņš. «Savukārt tos, kuru ieraksti pagaidām «Doremi.lv» piedāvājumā vēl nav pārstāvēti, aicinām ar mums sazināties un pievienoties plašākajam latviešu mūzikas MP3 katalogam.»

«Doremi.lv» ir lielākais mūzikas lejupielāžu portāls Latvijā un tā piedāvājumā ir gandrīz 12 tūkstoši dziesmu no vairāk nekā 500 mākslinieku un visu lielāko ierakstu kompāniju repertuāra. 2009. gadā portālā pārdots apmēram 20 000 dziesmu un 2000 albumu. «Doremi.lv» balvas tiek pasniegtas trešo reizi, iepriekšējo gadu dziesma Nr. 1 bija «Ripoja Akmens» Andra Ērgļa & «Cacao» izpildījumā (2007) un «Prāta Vētras» hits «And I Lie» (2008).

«Doremi.lv» 2009. gada pārdošanas TOP 10:

  1. «Nāk nakts» – Jenny May piedaloties Jānim Grodumam
  2. «Abrakadabra» - «Musiqq»
  3. «Kaut es spētu izlikties» – Kristīna Zaharova
  4. «Pasakā» – Lauris Reiniks un Aisha
  5. «Plus/Mīnus» – Gustavo
  6. «Ieskaties» – Kaža
  7. «Mans neatklātais super NLO"- Tumsa
  8. «Bums» - PeR un Mārtiņš Freimanis
  9. «Divi eņģeļi» – «Putnu balle»
  10. «Lelle» - Aisha
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu