ES apstiprina papildināto saprašanās memorandu ar Latviju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Trešdien Eiropas Savienības (ES) Ekonomikas un finanšu komitejā, kurā ir pārstāvētas visu ES dalībvalstu Finanšu ministrijas un centrālās bankas, tika apstiprināts Papildu saprašanās memorands starp ES un Latviju, kas nozīmē šim dokumentam visu ES dalībvalstu atbalstu.

«Eiropas Savienības lēmums ir apliecinājums un atzinīgs novērtējums Latvijas valdībai par līdz šim paveikto budžeta deficīta samazināšanā, īstenotajā konsolidācijā, kā arī veiktajām reformām. ES dalībvalstis ar šo pozitīvi novērtē Latvijas sasniegto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un turpmākajiem nodomiem, kas apliecina, ka valdības īstenotā politika turpināsies. Savukārt mums pašiem ir jāturpina strādāt pie budžeta deficīta samazināšanas, lai mēs vidējā termiņā virzītos uz sabalansēta budžeta veidošanu,» pauž finanšu ministrs Einars Repše (JL).

Memorands tiks vēl izskatīts Eiropas Komisijā un pēc tam parakstīts. Memorandu no Latvijas puses parakstīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), Repše, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, savukārt no ES puses – ES ekonomikas un monetāro jautājumu komisārs.

Memoranda parakstīšana notiks neklātienē, informē Finanšu ministrijā.

Saprašanās memorands, kurā iekļautajai Latvijas pozīcijai ir saņemts arī Saeimas atbalsts, būs turpinājums Latvijas sadarbībai ar starptautiskajiem aizdevējiem. Tas paredz turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa.

Kā zināms, Latvija ir arī parakstījusi un nosūtījusi Starptautiskā valūtas fonda valdei (SVF) Latvijas Nodomu vēstuli. SVF valde Nodomu vēstuli ar Latviju varētu izskatīt 12. februārī, kad ir ieplānota SVF valdes sēde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu