Juglas ezerā ielaistas aptuveni 9240 līdakas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai papildinātu zivju resursus, Juglas ezerā šodien ielaistas aptuveni 9240 līdakas. Viena līdaka svēra ap 120 gramu un ezerā kopumā tika ielaisti 1110 kilogrami zivju.

Zivju mazuļu iegādi un ielaišanu Rīgas domes Mājokļu un vides departaments 3624 latu apmērā finansēja no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē. Zivju mazuļus piegādāja no SIA «Oskars» zivju audzētavas.

«Zivju ielaišana Rīgas ūdenstilpēs jau notikusi vairākkārt. Zivju suga un daudzums tiek saskaņoti ar pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta »BIOR« Zivju resursu pētniecības departamentu. Šoreiz speciālisti ieteica Juglas ezerā ielaist līdakas,» norādīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR).

Speciālistu pētījumi liecina, ka Juglas ezera zivju krājumu pamatmasu veido raudas un plauži, mazāk ir līdaku, līņu, sudrabkarūsu, zandartu, asaru un pliču, bet samērā nedaudz - karpu un ruduļu.

Šogad pavasarī zivju resursu atjaunošanas nolūkos Māras dīķī tika ielaisti 500 vienvasaras karpu un 500 līņu mazuļu, bet Juglas ezerā - 2920 sīgu un 3487 peledu mazuļi.

Līdaku ielaišanas pasākumā piedalījās arī Rīgas Pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks Edgars Rudzītis, kurš norādīja, ka pašvaldības policijas kompetencē ir zvejas noteikumu ievērošanas kontrole un maluzvejniecības apkarošana. Viņš uzsvēra, ka Juglas ezerā ielaistās līdakas vēl ir par mazām, lai tās makšķerētu, jo atļauts ķert tikai tādas līdakas, kuru garums pārsniedz 50 centimetru, un vienam makšķerniekam lomā nedrīkst būt vairāk par piecām līdakām.

Policija aicina iedzīvotājus par pamanītiem iespējamiem zvejniecības vai makšķerēšanas noteikumu pārkāpumiem Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā ziņot Rīgas Pašvaldības policijai pa tālruni 28365842, 67518202 vai rakstot uz e-pasta adresi «rpp.ugcan@riga.lv», bet nekādā gadījumā pašiem aizdomīgos zvejas rīkus no ūdens ārā neņemt, lai nenonāktu pretrunā ar normatīvo aktu prasībām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu