Satriecošas ziņas par lielo ORGASMU

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Šis noteikti ir viens no lieliskākajiem jaunumiem šajā gadā: izrādās, seksuālā bauda ir tik veselīga, ka ārstē gluži vai visu. Izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība? Tieši tāpēc mēs apkopojām jaunākos faktus un pētījumus par orgasmu virsotnēm.

Mēs piekrītam, ka, iespējams, veselības dienests pāršāva pār strīpu tad, kad jauniešiem izplatīja izglītojošus materiālus, kuros izdomāta vidusskolniece ar roku savā plānotāja ierakstīja tādas atzīmes kā «masturbēt!» vai «paņemt prezervatīvus svētdienas randiņam»! Taču jāatzīst, ka ekspertu rokās ir ļoti spēcīgi argumenti, kuri patiesībā vairāk ir jāzina pieaugušam seksuāli aktīvam cilvēkam, nevis tikko zaļot sākušam tīnim. «Ikdienas sekss un orgasms veselībai sniedz neskaitāmi daudz labumus,» piekrīt psiholoģijas doktore Ivonna Fulbraita, grāmatas «Pleasuring: The Secrets of Sexual Satisfaction» (Sterling/Ravenous, 2008) autore. Stresa samazināšana, kvalitatīvāks miegs un PMS sāpju remdēšana ir tikai daži no tiem.

Speciālisti piekrīt, ka gluži vai katru dienu tiek iegūti aizvien jauni pierādījumi tam, ka orgasmi reāli uzlabo veselību, turklāt ilgmūžībā. Pētījumi apliecina, ka vīrieši, kuri nedēļā sasniedz vismaz divus orgasmus, dzīvo ilgāk nekā tie, kuriem sekss nesagādā tik spēcīgas izjūtas. Un, kamēr sieviešu orgasmiem pagaidām nav veltīts atsevišķs pētījums, cits izmeklējums liecina, ka sievietes, kuras no sirds izbauda priekšspēli, dzīvo daudz ilgāk nekā tās, kuras seksa laikā sastingst kā beigtas zivis.

Viens no iemesliem, kādēļ seksuālā bauda varētu ietekmēt mūža garumu, ir tāds, ka tā iespaido dažādus orgānus un ķermeņa sistēmas. Piemēram, kā stāsta pasaulslavenā psiholoģijas doktore Beverlija Vipla, grāmatas «The Orgasm Answer Guide» (The Johns Hopkins University Press, 2009) līdzautore: «Pētījumi rāda, ka, tiklīdz palielinās sievietes seksuālā aktivitāte, tā samazinās risks saslimt ar krūts vēzi.» Šī likumsakarība ir saistīta ar hormonu uzliesmojumu, piemēram, relaksāciju un miera sajūtu veicinošais oksitocīns krietni palielinās līdz ar uzbudinājumu un orgasmu.

Ir arī pierādījumi, ka regulāri orgasmi aizsargā no sirdslēkmēm un rūpējas par smadzeņu veselību. «Magnētiskās rezonanses attēli rāda, ka sieviešu smadzenes orgasma laikā izlieto daudz vairāk skābekļa nekā parasti. Tas ir tāds pats efekts, kādu sniedz fiziskās aktivitātes,» skaidro psiholoģijas doktors Berijs Komisaruks, grāmatas «Science of Orgasm» (The Johns Hopkins University Press , 2006) līdzautors. «Citiem vārdiem sakot, smadzenes tiek pabarotas,» kas piešķir tavam prātam asumu.

It kā ar to jau nepietiktu, vēl seksuālās baudas virsotnēm ir pa spēkam bloķēt dažādas sāpes. Pētījumi pierāda, ka orgasmi strādā kā dabiski pretsāpju līdzekļi un mazina menstruālos krampjus, migrēnas un citas sāpes. «Tā vietā, lai pateiktu – ne šonakt, jo man sāp galva, varbūt labāk izvēlies – jā, tieši šonakt, jo man sāp galva,» iesaka Beverlija Vipla.

Turklāt pastāv iespēja, ka orgasma laikā notikušais hormonu uzliesmojums nostrādā arī kā dabisks nomierinošais līdzeklis, piebilst Beverlija Vipla. Pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 1800 amerikānietes, kas regulāri masturbē, atklāja, ka 32% tieši šis intīmais process palīdz aizmigt.

Un visbeidzot – orgasmi nāk par labu tavam izskatam (visdrīzāk, tieši nomierinošā efekta dēļ). Pētījums, kurā piedalījās 3500 cilvēku, parādīja, ka tie, kuriem sekss bija vismaz trīs reizes nedēļā, pēc izskata tika novērtēti par 7 līdz 12 gadiem jaunāki, nekā viņi ir patiesībā. Vai nu mums izdevās tevi pārliecināt par seksa dievišķumu?

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu