«Melo-M» pārstāvēs Latviju starptautiskā konkursā Sanktpēterburgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Čellu trio «Melo-M» martā dosies uz Sanktpēterburgu, lai pārstāvētu Latviju starptautiski pazīstamā kvarteta «Terem» rīkotā izpildītāju konkursā «Terem Crossover Competition».

Konkurss notiks pirmo reizi un visticamāk kļūs par vienu no gada ievērojamākajiem kultūras notikumiem Krievijā. Konkursa komitejā darbojas britu mūziķis Pīters Gabriels, Sanktpēterburgas gubernatore Valentīna Matvijenko, kinorežisors Ņikita Mihalkovs, diriģents Vladislavs Černušenko un citas ievērojamas kultūras personības. Savukārt dalībniekus vērtēs profesionāli mūziķi un producenti. Žūrijas sastāvā būs pārstāvji no Krievijas, Japānas, Austrijas, Francijas, Lielbritānijas un citām valstīm. Atbalstu konkursam izteicis arī Krievijas Federācijas kultūras ministrs Aleksandrs Avdejevs.

Latvijas čellu trio «Melo-M» vairāku simtu pretendentu konkurencē veiksmīgi izturējis konkursa pirmo kārtu un Sanktpēterburgā uzstāsies konkursa otrajā kārta, cīnoties par iespēju piedalīties finālā. Otrajā kārtā pavisam piedalās 73 grupas no daudzām pasaules valstīm, tostarp no Dānijas, Somijas, Krievijas, Taizemes, Serbijas, Itālijas, Vācijas, Ukrainas un daudzām citām valstīm.

«Mūsu žanrā šis visticamāk ir lielākais un prestižākais konkurss. Konkurence būs neiedomājami sīva, jo ievērojams ir ne vien dalībnieku skaits, bet arī profesionālā meistarība - visi konkurenti ir akadēmiski izglītoti un šis ir īsts profesionāļu konkurss. Tieši tāpēc dalība šajā pasākumā mums šķita aizraujoša. Mums nav īpašu cerību iegūt kādas godalgotas vietas, jau piedalīties vien ir sasniegums un gods,» uzskata grupas mūziķi.

Gatavojoties dalībai konkursā, «Melo-M» izveidojuši īpašu programmu, kuru Latvijas klausītājiem būs iespēja tikai divas reizes ekskluzīvā kārtā dzirdēt koncertos Maskavas namā 10. un 11. martā. Šie koncerti uzskatāmi par ģenerālmēģinājumu konkursam un tajos vislabāk varēs novērtēt «Melo-M» gatavību startam konkursā.

Līdztekus konkursa programmai šie koncerti būs arī grupas pēdējā albuma «Around the World» noslēgums, kur pēdējo reizi pilnībā varēs dzirdēt šī albuma koncertprogrammu.

Pavasarī «Melo-M» sniegs vēl desmit koncertus dažādās Latvijas pilsētās, gatavojoties «Around the World» Eiropas koncertturnejai, kas notiks gada otrajā pusē ar koncertiem Vācijā, Norvēģijā, Nīderlandē un citās Eiropas valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu