Latvija un ES paraksta papildināto saprašanās memorandu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro jautājumu komisārs Olli Rēns ir parakstījis papildu saprašanās memorandu starp Eiropas Savienību un Latvijas Republiku, portālu «Apollo» informēja Finanšu ministrijā.

Šis ir Saprašanās memoranda otrs papildinājums un to parakstot abām pusēm, memorands ir stājies spēkā.

Latvija no savas puses šo memorandu parakstīja jau pagājušajā nedēļā – 19. februārī. To parakstīja premjerministrs Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Einars Repše, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane.

«Eiropas Komisijas atbalsts memorandam ir atzinīgs novērtējums Latvijas valdībai par paveikto budžeta deficīta samazināšanā un veiktajām reformām. Tādējādi ir pozitīvi novērtēts Latvijas sasniegtais ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un valdības politika. Savukārt mums pašiem ir jāturpina strādāt pie budžeta deficīta samazināšanas, vidējā termiņā virzoties uz sabalansēta budžeta veidošanu,» norāda finanšu ministrs Einars Repše.

Saprašanās memorands, kurā iekļautajai Latvijas pozīcijai ir saņemts arī Saeimas atbalsts, ir turpinājums Latvijas sadarbībai ar starptautiskajiem aizdevējiem. Tas paredz turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa.

Līdzšinējās sadarbības ietvaros Latvija no Eiropas Komisijas (EK) jau ir saņēmusi pirmās divas aizdevuma daļas – 1 miljardu eiro 2009.gada 25. februārī un 1,2 miljardus eiro 2009.gada 27.jūlijā. Nākamo maksājumu – 500 miljonus eiro – saskaņā ar grafiku EK plāno Latvijai pārskaitīt marta vidū. Papildu tam 2010.gadā vēl plānots no EK saņemt 200 miljonus eiro aizdevuma, 2011.gadā – 200 miljonus eiro. Kopējais plānotais EK aizdevums ir 3,1 miljards eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu