No Babītes ezera izceļ 1700 m garu maluzvejnieku tīklu (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar Babītes ezerā sasniegts sava veida šīs vasaras rekords, jo no ezera izcelts maluzvejnieku tīkls, kas bija vienu kilometru un 700 metrus garš, stiepjoties pāri visam Babītes ezeram no Spuņupes ietekas līdz pat maizes ceptuvei «Lāči» otrā krastā.

Kā stāstīja Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns, tāds tīklu daudzums šovasar vēl nav bijis. Tīklā atradās aptuveni 250 kilogrami zivju, kuru vidū bija trīs beigti zandarti, 160 kilogrami brekšu, 50 kilogrami līņu un 30 kilogrami karūsu.

Zemitāns minēja, ka vakar ap plkst.15.30 saņēmis informāciju no kāda makšķernieka, kurš Babītes ezerā esot uzgājis maluzvejnieku tīklus. Pašam makšķerniekam tīklus esot bijis bail pārbaudīt, jo netālu piepūšamajā laivā uzturējušies divi aizdomīgi vīri.

Saņemot šādu zvanu, Zemitāns talkā aicināja Valsts policijas Jūrmalas policijas iecirkņa inspektoru un kopā devās uz Babītes ezeru, kur vietējie makšķernieki aizdeva laivu. Iebraucot ezerā, sastapti arī aizdomīgie vīri piepūšamajā laivā. Viņiem nebija ne makšķeres, ne makšķerēšanas kartes, taču viņi bija ģērbušies atbilstošā maluzvejnieku ekipējumā, proti, kombinezonā un atbilstošos zābakos. Ņemot vērā to, ka viņiem laivā nebija ne tīklu, ne kastes, tad inspektoram nebija nekādu tiesību kungiem liegt vienkārši ar laivu pārvietoties pa ezeru.

Zemitāns gan minēja, ka viens no laivā esošajiem aizdomīgajiem vīriem VVD inspektoru uzmanības lokā nonācis jau trīs reizes.

Tīkli ezerā tik atrasti un izcelti. Lielākā daļa zivju atbrīvotas, bet bija arī tādas, kas jau bija kaiju saēstas. Zivju atbrīvošana no tīkliem beigusies ap pusnakti.

VVD inspektors stāstīja, ka maluzvejnieki ir pamanījuši, ka inspektori pa naktīm dodas reidos un no Babītes ezera izceļ nelikumīgos tīklus, tādēļ pēdējā laikā maluzvejnieki savus tīklus ezerā izvieto pa dienu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu