Haiti draud vēl viena katastrofa

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Neraugoties uz palīdzības solījumiem miljardiem dolāru vērtībā un vēl iepriekš nepieredzētu humānās palīdzības operāciju, visticamāk, jau ir par vēlu, lai novērstu otro katastrofu zemestrīces izpostītajā Haiti, ceturtdien brīdināja starptautiskās labdarības organizācijas «InterAction» vadītājs Sems Vortingtons.

Šādu satraucošu apgalvojumu viņš pamato ar faktu, ka ar pieejamajām teltīm un brezenta nojumēm nav pietiekami, lai pasargātu desmitiem tūkstošu haitiešu no drīzumā gaidāmās lietus sezonas, tādējādi pastāv pamatotas bažas, ka otrā katastrofa prasīs jaunu upuru vilni.

«Tā kā nometnes ir izveidotas arī uz ļoti stāvām nogāzēm un nav tik vienkārši pārvietot simtiem tūkstošu cilvēku, mēs paredzam, ka lietus sezona zināmā mērā novedīs pie jaunas katastrofas, ko, neraugoties uz intensīvo starptautiskās sabiedrības darbu, būs grūti novērst,» spriež Vortingtons.

«Mēs varam strādāt ar ANO, izveidojot patversmes, kur cilvēkiem patverties, taču vairs nav laika,» viņš piebilda. «Mēs cīnāmies ar laika vējdzirnavām. Lai gan liela daļa ļaužu tiks pārvietota, man diemžēl jāatzīst, ka, visticamāk, daudzi cietīs, jo dzīvo bīstamās vietās,» paredz labdarības organizācijas vadītājs. «Var jau, protams, izdalīt teltis un plēves, bet kā panākt to, ka pagaidu apmetnes iztur arī viesuļvētras?"

Riskantajās plūdu zonās šobrīd mitinās ap 218 tūkstošiem haitiešu.

Kā jau vairākkārt ziņots, 12.janvārī Haiti satricināja septiņas balles spēcīga zemestrīce, laupot dzīvību vismaz 220 tūkstošiem cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu