Zooloģiskā dārza smagākā žirafe sver 1609 kg (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēgusies dokumentālā filmu kanāla «Viasat Nature» un Rīgas Zooloģiskā dārza organizētā Žirafu diena, kas zoodārzā pulcēja ģimenes kopā ar bērniem. Mazie un lielie zoodārza apmeklētāji noskaidroja, cik sver Rīgā dzīvojošās žirafes. Žirafu dienas zoodārzā vadīja LNT raidījuma «Mans mīļais draugs» vadītāja Vita Baļčunaite.

Visas dienas garumā priecīgās noskaņās un ar patiesu interesi ģimenes kopā ar bērniem piedalījās radošās aktivitātēs, kā arī izzināja žirafu un citu zoodārza iemītnieku dzīvi. Pasākuma lielākā intriga ir atklāta. Usmi sver 790 kg, Kimi svars ir 825 kg un Piks ir rekordists ar 1609 kg. Periskops pagaidām uz svariem nekāpj un viņa svars nav noskaidrots, bet ir cerība, ka tuvāko mēnešu laikā tas atklāsies. Taču tas nav tik viegli, žirafu uzvedība līdz ar jaunu lietu parādīšanos būrī kļuva savdabīga, žirafes baidījās pārkāpt slieksnim – viņas vai nu lēca tam pāri, vai pārgāja to atpakaļgaitā.

Līdaka apliecināja, ka Žirafu diena Zooloģiskajā dārzā izraisīja lielu cilvēku interesi. «Mēs jūtamies kā labā vasaras dienā, kurā zoodārzs pulcē daudz ģimeņu un bērnu,» gandarījumu pauda Līdaka.

Viņa norādīja, ka populārākā apmeklētāju vidū bija orientēšanās spēle, kurā bija jāmeklē žirafu savannas draugi.

Tāpat daudzi piedalījās atšķirību meklēšanā žirafu vidū - ikviens apmeklētājs, skatoties tālskatī, varēja vērot, gan kā žirafes pusdieno, gan sameklēt visu četru žirafu - Pika, Periskopa, Usmi un Kimi - atšķirības.

Aptuveni pirms mēneša «Viasat Nature» un Rīgas Zooloģiskais dārzs iegādājās kopīgus lielo dzīvnieku svarus, lai, piepildītu senlolotu ieceri nosvērt žirafu puikas Piku, Periskopu, Kimi un Usmi, kā arī citus smagsvara zvērus.

Sarunā ar TVNET Rīgas Zooloģiskā dārza pārstāve Laura Līdaka pastāstīja, ka žirafu māja iekārtota tā, lai visdraudzīgākie apmeklētāji nevarētu piebarot šos dzīvniekus. Katru dienu, kad žirafes dodas savā aplokā pastaigāties, tiek uzkoptas viņu guļasvietas. Savukārt Rīgas Zooloģiskā dārza zālēdāju un nagaino dzīvnieku nodaļas vadītāja Anna Mackeviča pastāstīja, ka žirafes, kā jau savvaļas dzīvnieki, nav prognozējamas un mēdz būt bīstamas. «Žirafēm ir spici nagi un ass spēriens. Savvaļā dzīvojošās žirafes spēj pat nodurt lauvu,» zina stāstīt Anna un piebilst, ka zoodārzā dzīvojošās žirafes miegam atvēl vien pāris stundas, bet savvaļas žirafes, kurām jāuzmanās no citiem plēsīgiem dzīvniekiem, mēdz miegam atvēlēt vien 20 minūtes.

Skatīt pievienoto video!

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu