Ķīnā plaši izplatījies mobilo tālruņu vīruss «MMS Bomber»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kā ziņo Beijing Business News, nesen Ķīnā parādījies jauns mobilo ierīču vīruss «MMS Bomber», kas apdraud miljoniem mobilo tālruņu šajā valstī. Ķīnas Valsts datortīklu Ātrās reaģēšanas grupa un koordinācijas centrs brīdinājis mobilo tālruņu lietotājus par vīrusu, kas apdraud tālruņus ar operētājsistēmu «S60 3rd edition»; tie galvenokārt ir «Nokia» un «Samsung» viedtālruņi.

Šis vīruss tiek uzdots par lietojumprogrammu; pēc instalēšanas tas automātiski pieslēdzas internetam un slepus sūta MMS ar kaitīgu URL uz dažādiem tālruņa numuriem, nodarot finanšu kaitējumu tālruņu īpašniekiem.

Minēto vīrusu februāra sākumā atklāja kompānijas «NetQin Mobile Inc.» Mobilo ierīču drošības centrs. Kompānijas dati liecina, ka šobrīd ar to ir inficēti vismaz 100 000 mobilo tālruņu. Turklāt šis vīruss ir apgādāts ar aizsardzības mehānismu. Pēc tālruņa inficēšanas vīruss izslēdz sistēmas pārvaldības programmu, tāpēc tālruņa lietotājs nevar vīrusu atinstalēt, norāda «NetQin» galvenais pētnieks dr. Zu Šihons.

Kompānijas «Gartner» dati liecina, ka 2009. gadā viedtālruņi bijuši 14% no visiem pārdotajiem mobilajiem tālruņiem, un ir paredzams, ka līdz 2013. gadam šis rādītājs sasniegs 38%, savukārt mobilo ierīču programmatūras tirgus 2012. gadā būs 17,5 miljardus dolāru vērts. Bet «Chetan Sharma Consulting» jaunākajā pētījumā teikts, ka tajā pašā 2012. gadā mobilo ierīču programmatūras lejupielāžu skaits varētu sasniegt apmēram 50 miljardu, kamēr 2009. gadā bija tikai nedaudz vairāk par 7 miljardiem. Tik strauja pieauguma dēļ mobilās tehnoloģijas un programmatūra arvien biežāk pievilina hakerus. Jo vairāk privātas un darba informācijas glabājas mobilajās ierīcēs, jo biežāk to drošību apdraud vīrusi un citas kaitīgas programmas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu