Skip to footer
Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis
Iesūti ziņu!

«Viltotais zaķis» ar sēņu pildījumu

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:
1,5 kg maltas gaļas (cūkgaļa un liellopu gaļa uz pusēm)
1 sīpols
2 olas
5 ēdamkarotes rīvmaizes
300 g šampinjonu
burkāns
zaļumi
sāls
1 ēdamkarote rīvmaizes
eļļa cepšanai
sāls
pipari

Pagatavošana:

Sagatavo pildījumu: sasmalcinātus sīpolus, sarīvētu burkānu un sēnes apcep, pieber 1 ēdamkaroti rīvmaizi, sāli un zaļumus.

Maltajai gaļai pieliek olas, sāli, piparus un 5 ēdamkarotes rīvmaizes, pielej 3 ēdamkarotes ūdens un kārtīgi samīca. Gaļu liek uz gaļas dēļa, kas saslapināts ar aukstu ūdeni, un izveido 1 cm biezu četrstūra plāksni, uz kuras liek sēņu pildījumu, malas aizlipina, piešķir viltotā zaķa formu, liek uz pannas vai garenā keksa formiņā, ar dakšiņu vairākās vietās iedur, cep cepeškrāsnī gatavu - 175 grādos apmēram stundu. Lai labi garšo!

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu