Maizītis pārsteigts par Saeimas balsojumu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas atbalstu uz trešo termiņu neguvušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis neslēpj pārsteigumu par Saeimas balsojumu, taču no sīkākiem komentāriem pagaidām atturas.

Viņš sarunā ar žurnālistiem uzsvēra, ka joprojām ir ierēdnis un tamdēļ nevar runāt pieņēmumos par šo balsojumu. Viņš piebilda, ka pēc amata atstāšanas varētu izpausties plašāk par iespējām, kā var ietekmēt ģenerālprokurora darbu.

Uz jautājumu par viņa līdzšinējās darbības ietekmi uz deputātu balsojumu Maizītis gan atzina, ka šo desmit gadu laikā ir notiesātas diezgan daudzas amatpersonas, prokurori, tieslietu jomas pārstāvji, taču saistību ar ceturtdienas balsojumu viņš pagaidām nekomentēja.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien ar nelielu balsu pārsvaru neapstiprināja pašreizējo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti trešajam pilnvaru termiņam šajā amatā.

Par Maizīša palikšanu Ģenerālprokuratūras vadībā aizklātā balsošanā ar vēlēšanu zīmēm izteicās 45 deputāti, pret to bija 47 parlamentārieši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu