/nginx/o/2018/07/17/10299851t1h7521.jpg)
Piedāvājam iepazīties ar japāņu diētu, kas sola 13 dienu laikā vielmaiņu pārslēgt citā režīmā. Cilvēki, kas ievērojuši šo diētu, apgalvo, ka rezultāts saglabājas 2-3 gadu garumā bez īpašas piepūles.
Svarīgi priekšnosacījumi: 13 dienas jāaizmirst par cukuru, sāli, alkoholu, miltu un konditorijas izstrādājumiem. Starp ēdienreizēm drīkst neierobežotā daudzumā dzert minerālūdeni vai karstu ūdeni. Visi diētas punkti jāievēro precīzi, noteiktajā ēdienkartē nedrīkst mainīt nevienu punktu.
Jāpiezīmē, ka šai diētai ar tradicionālo japāņu virtuvi ir maz kopēja. Šāds nosaukums diētai ir dots, jo to izstrādājuši kādas Japānas klīnikas speciālisti. Kā zināms, japāņu ēdienkartē dominē jūra un tās veltes, savukārt japāņu diētas pamatā ir tauki un olbaltumvielas, kā arī pazemināts ogļhidrātu daudzums. Speciālisti šīs diētas ievērotājiem iesaka paralēli lietot arī multivitamīnus.
Japāņu diēta ir mazkaloriju diēta.
13 dienu ēdienkarte
1. diena
Brokastis: melna kafija
Pusdienas: 2 cieti vārītas olas, vārītu kāpostu salāti ar augu eļļu, glāze tomātu sulas
Vakariņas: Cepta vai vārīta zivs
2. diena
Brokastis: melna kafija, sausiņš
Pusdienas: Cepta vai vārīta zivs, dārzeņu salāti ar augu eļļu
Vakariņas: 100 g vārītas liellopu gaļas, kefīra glāze
3. diena
Brokastis: melna kafija, sausiņš
Pusdienas: cepts kabacis
Vakariņas: 2 cieti vārītas olas, 200 g vārītas liellopa gaļas, svaigu kāpostu salāti ar augu eļļu
4. diena
Brokastis: melna kafija
Pusdienas: 1 jēla ola, 3 lieli vārīti burkāni, 15 g cietā siera
Vakariņas: augļi
5. diena
Brokastis: svaigi, rīvēti burkāni ar citrona sulu
Pusdienas: vārīta vai cepta zivs, glāze tomātu sulas
Vakariņas: augļi
6. diena
Brokastis: melna kafija
Pusdienas: puse vārīta cāļa, svaigu kāpostu vai burkānu salāti
Vakariņas: 2 cieti vārītas olas, svaigu burkānu salāti ar augu eļļu
7. diena
Brokastis: tēja
Pusdienas: 200 g vārītas liellopa gaļas, augļi
Vakariņas: pēc izvēles - jebkuras iepriekšējo dienu vakariņas, izņemot 3. dienu
8. diena
Brokastis: melna kafija
Pusdienas: puse vārīta cāļa, svaigu kāpostu vai burkānu salāti
Vakariņas: 2 cieti vārītas olas, svaigu burkānu salāti ar augu eļļu
9. diena
Brokastis: svaigi, rīvēti burkāni ar citrona sulu
Pusdienas: cepta vai vārīta zivs, glāze tomātu sulas
Vakariņas: augļi
10. diena
Brokastis: melna kafija
Pusdienas: 1 jēla ola, salāti no 3 vārītiem burkāniem ar augu eļļu, 15 g cietā siera
Vakariņas: augļi
11. diena
Brokastis: melna kafija, sausiņš
Pusdienas: cepts kabacis
Vakariņas: 2 cieti vārītas olas, 200 g vārītas liellopa gaļas, svaigu kāpostu salāti
12. diena
Brokastis: melna kafija, sausiņš
Pusdienas: cepta vai vārīta zivs, dārzeņu salāti ar augu eļļu
Vakariņas: 100 g vārītas liellopa gaļas, glāze kefīra
13. diena
Brokastis: melna kafija
Pusdienas: 2 cieti vārītas olas, vārītu kāpostu salāti, glāze tomātu sulas
Vakariņas: cepta vai vārīta zivs.