Surogātpasts šogad pirmajā ceturksnī – 85,2% no visiem sūtījumiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Antivirus.lv»

Kompānija «Kaspersky Lab» ir publicējusi atskaiti par surogātpasta daudzumu 2010. gada pirmajā ceturksnī. Laika posmā no janvāra līdz martam surogātpasts bijis vidēji 85,2% no visas e-pasta sūtījumu plūsmas.

Interesanti, ka šis rādītājs ir vienāds ar 2009. gada kopējo rezultātu. Vismazākais surogātpasta rādītājs (78,0%) bijis šā gada 5. martā. Savukārt lielākais (90,8%) ir fiksēts 21. februārī.

To valstu saraksts, kuras ģenerē visvairāk surogātpasta, nav būtiski mainījies kopš 2009. gada pēdējā ceturkšņa. Pirmajā vietā joprojām ir ASV (16%), bet otrajā – Indija (7%), kas tikai nedaudz apsteidz Krieviju (6%). Ceturto un piekto vietu dala Korejas Republika un Vjetnama (5%). Pirmajā desmitniekā pēdējās ir Brazīlija (4%), Rumānija (4%), Polija (3%), Ukraina (3%) un Vācija (2%).

Krāpniecības (phishing) vēstules 2010. gada pirmajā ceturksnī bijušas vidēji 0,57% no visas e-pasta datu plūsmas. Janvārī un februārī šādu vēstuļu daudzums bijis apmēram tāds pats kā vidēji pērn, bet martā tas strauji samazinājies līdz 0,03% no visa e-pasta datu plūsmas apjoma. Pirmajos trijos 2010. gada mēnešos galvenās surogātpasta tēmas galvenokārt bijušas tādas pašas kā 2009. gada pēdējā ceturksnī: izglītība, medikamenti un ceļojumi. Tomēr vairāk bijis ar datorkrāpšanu saistīta surogātpasta. Parasti šādi sūtījumi veido 3-8% no kopējā daudzuma, bet šogad pirmajā ceturksnī tie ir 9,1%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu