Skip to footer
Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Dāņu rabarberu kūka

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Nepieciešams:
4 tostermaizes šķēles
3 olas
75 sviesta
100g + 3 ēdamkarotes cukura
200g krējumsiera (Mascarpone vai kāds no svaigajiem sieriem)
100g + 2 ēdamkarotes sasmalcinātu mandeļu
1 tējkarote kanēļa
5 rabarberu kāti
3 ēdamkarotes pūdercukura+ tējkarote kanēļa apkaisīšanai

Pagatavošana:

Formu (25 cm) iesmērē ar sviestu.

Maizi bez garozas sadrupina. Olām atdala baltumu no dzeltenuma. Dzeltenumus sakuļ ar sviestu, 100g cukura un sieru, iemaisa maizes drupatas un 100g mandeļu.

Cepeškrāsni uzkarsē uz 175 grādiem. Samaisa 3 ēdamkarotes cukura ar kanēli, ar to apber sagrieztus rabarberus. Rabarberu maisījumu vienmērīgi izklāj pa formu.

Saputotus olbaltumus iecilā sagatavotajā masā, mīklu vienmērīgi liek uz rabarberiem. Cep 40 minūtes.

Pēc 30 minūšu cepšanas kūku apkaisa ar 2 ēdamkarotēm mandeļu. Kad kūka atdzisusi, izņem no formas, apkaisa ar kanēļa un pūdercukura maisījumu. Lai labi garšo!

Komentāri
Nepalaid garām
Uz augšu