Uz «Abrakadabru» atskatoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No Pecoli arhīva

Iluzionistu Pecolli (Pezzoli) organizētais  otrais Starptautiskais Iluzionistu festivāls «ABRAKADABRA» Rīgā ir veiksmīgi noslēdzies un priecējis daudzus, jo daudzus  skatītājus ne tikai Rīgā, bet šogad arī Ventspilī.

Sirsnīgi brīnumi, krāšņums, pozitīvas emocijas, augstas klases profesionālisms, draudzīga gaisotne bija tas, kas gaisā virmoja visas 4 festivāla dienas. Uz Latviju bija sabraukuši no daudzām pasaules vietām, ne tikai paši mākslinieki, kas uzstājās, bet arī festivāla iluzionisma meistarklašu un semināru sekotāji. Apmācības notika ļoti interesanti dekorētā zālē turpat Kongresu namā. Savas zināšanas iluzionismā papildināja arī Latvijas jaunieši no Pecolli dibinātās Baltijas Iluzionistu biedrības  A.M.B.E.R., kas arī ņēma aktīvu dalību «ABRAKADABRA» festivāla organizēšanā.  Atbilstošu gaisotni radīja arī izstāde » Iluzionisma attīstības vēsture Rīgas cirkā un ārpus tā», kas priecēja apmeklētājus  veselas 10 dienas. 

Šī izstāde bija tapusi iluzionistiem Pecolli sadarbojoties  ar Rīgas cirka direktori Lolitu Lipinsku un Sporta muzeja galveno speciālisti Ritu Apini, kā arī tā nebūtu bijui iespējama bez KKF  finansiālā atbalsta.

Abrakadabras pasākuma viesus jau sagaidīja daudzās jautrās aktivitātes vestibilā – tur varēja pasmieties par jautro austrumu brīnummeistaru Bastrakov junior, kurš visus smīdināja  ar savu gudro čūsku. Kā arī tie, kas gribēja pārbaudīt sevi atjautībā varēja mēģināt atrisināt vairākus āķīgus uzdevumus paša meistara Bastrakova no Permas vadībā. Tie, kas par burvju māksliniekiem gribēja kļūt tūlīt pat uz vietas, varēja iegādāties priekšmetus triku rādīšanai «Pecolli magic shop» veikaliņā un pat saņemt tūlītēju apmācību.

Vestibila aktivitātes bija neskaitāmas – gan Runājošā galva, gan superprofesionālis mikromaģijā no Dānijas Joahims Solbergs, gan daudzi citi burvju mākslinieki – Abrakadabra festivāla dalībnieki, kas savu darbošanos iepriekš nebija pieteikuši, bet redzot jautro un entuziasma pilno gaisotni, kas valdīja – jautri iesaistījās skatītāju iepriecināšanā. Tiem, kas bija iegājuši zālē, bija iespēja noskatīties jautras seno laiku īssfilmiņas, kā arī dokumentālas filmas ar pagātnes iluzionisma meistaru paraugdemonstrējumiem.  Pasākuma organizatori un vadītāji bija Latvijas, Itālijas iluzionisti Dace un Enrico Pecolli. Pirmajā dienā gan Enrico uzstājās kopā ar Tomu. Jautrā veidā iesaistot skatītājus gan saspēlē ar milzīgo gumijas bumbu – kas lidoja, kā milzīgs mākonis virs skatītājiem, gan super ABRAKADABRA BINGO, kur joku trikā «uzķērās» visi un pilnā balsī gaisā lecot sauca «ABRAKADABRA» nopelnīdami sev gigantiskas šampanieša pudeles salūtu un ovācijas. Mākslinieciskā programma bija brīnišķīga, daudzveidīga un katrs skatītājs sev noteikti varēja atrast savu favorītu, ko aiznest sev sirsniņā līdzi.

Jaunā uzlecošā iluzionisma zvaigzne Mantas no Lietuvas (Enrico Pecolli skolnieks) pārsteidza ar neticamu roku veiklību, te liekot parādīties un pazust visam, ko varam atrast frizētavā – ruļļiem, ķemmēm, šķērēm, līdz pat bārdas nažiem.

Branod un Silvana no Beļģijas noteikti iepriecināja teātra un pantomīmas mīļus ar savām perfekti izstrādātajām, teatralizētajām  ainām.  Par Krievijas māksliniekiem – Bastrakov un Bastrakov Junior nevarēja nesmaidīt – redzot viņu platajā smaidā atvērtās sejas ar garajām ūsām. Viņu rokās jautrās un krāsainās matrjoškas mainījās vietām, bet no vienas balalaikas uzbūrās vēl un vēl vairākas citas.

Tie, kam patīk adrenalīns un kas pagājušajā gadā jau paspēja iemīlēt skaisto, bet bīstamo Beļģijas mākslinieku Aaronu Krovu ar lielām ovācijām uzņēma viņu arī šogad. Domāju, ka meitenei no zāles, virs kuras galvas tika turēts ar kustīgu loku cauršautais ābols, šī ABRAKADABRA paliks atmiņā uz visiem laikiem un tiks nodota, kā leģenda no mazbērniem līdz mazmazbērniem. Pecolli tam visam pa vidu paspēja gan kādai skatītājai maģiskā veidā  nozudināt, te nosprodināt zelta gredzenu ar savu superAparatusu, kā arī deva iespēju skatītājiem piedalīties  Veiksmes spēlē, kuras rezultātā viņi varēja uz skatuves vinnēt 100 Eiro naudas zīmi.

Protams, protams vēl ilgi pēc ABRAKADABRAS no cilvēku prātiem un mutēm nepazuda LasVegasas iluzionista Džefa MakBraida (Jeff McBride) vārds, kas ar savieem krāšņajiem priekšnesumiem, kuriem bija atvēlēta visa Abrakadabra šova otrā daļa, apbūra visu sirdis. Neaprakstāmā profesionalitātē, krāšņumā un dedzībā viņš pārtapa te no daudzu masku īpašnieka japāņu kabukī teātra tēlā, te no perfektas pantomīmas apspēletas sarunas ar Dievu, kurā viņš lūdz tam ūdeni, tas pārtapa  par kāršu lidināšanas „mašīnu” nodemonstrējot visas savas dotības, kas attaisnoja kāpēc viņš LasVegasā tiek saukts par pieprasītāko iluzionistu  un kāpēc viņa roku veiklības sasniegumi tika vairākkārt ierakstīti ginesa rekordu grāmatā.
Pasākuma organizatori iluzionisti Pecolli pēc ABRAKADABRAS pasākuma bija ļoti priecīgi par to, ka pasākumi izdevās brīnišķīgi, ka tas Latvijā jau sāk kļūt par tradīciju – par burvestīgiem ģimenes svētkiem. Ka šis festivāls bija bagāts ar profesionālās izaugsmes paplašināšanas iespējām iluzionisma interesentiem. Ka netiek aizmirstas mūsu Latvijas Iluzionisma attīstības vēstures informatīvās bagātības. Ka Abrakadabra jau ir kļuvis par stabilu un atraktīvu notikumu, kas ieinteresē ārzemju interesentus ieceļot Latvijā, lai šī krāsainā un   sirdsmīlestības pārņemtā pasākuma sajūtu nestu sev līdzi pasaulē, lai atkal atgrieztos no jauna kopā ar draugiem uz nākošo Pecolli organizēto Starptautisko iluzionistu festivālu ABRAKADABRA, kas noteikti notiks arī 2011 gada pēdējās maija brīvdienās.
Uz tikšanos! ABRAKADABRA!

www.abra-kadabra.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu