Ceturtdien Vērmanes dārzā notiks Groduma pieminēšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Ieva Čīka

Pieminot otrdien aizsaulē aizgājušo rokgrupas «Līvi» mūziķi Jāni Grodumu, ceturtdien, 17. jūnijā, iepriekš ieplānotais Groduma atbalsta koncerts pārtop par mūziķa piemiņas brīdi un veltījumu koncertu, kurā aicināti piedalīties visi, kas novērtē Groduma paveikto Latvijas mūzikā. 

«Ieplānotais koncerts notiks, tas būs mūsu cieņas un mīlestības apliecinājums Grodumam un viņa devumam Latvijas rokmūzikā. Vēl pavisam nesen Jānis priecājās par iecerēto atbalsta koncertu, tāpēc nolēmām, ka tam ir jānotiek. Protams, nu tas būs citāds,» vēsta koncerta rīkotāji.

Sarīkojums sāksies plkst. 18.00 ar stundu ilgu piemiņas brīdi, kura laikā ikkatrs aicināts atcerēties Grodumu un nolikt ziedus pie viņa foto attēla.

No pulksten 19 notiks koncerts, kurā ar veltījumiem Groduma piemiņai uzstāsies populārākās Latvijas grupas un solomākslinieki. Skanēs daudzas Groduma komponētas un savulaik izpildītas dziesmas, kā arī īpaši veltījumi.

Groduma pieminēšanu atklās viņa ilggadējais kolēģis grupā «Līvi» Ainars Virga. Vēlāk uz skatuves kāps citi iepriekš izziņotie kolektīvi, taču ļoti iespējams, ka viņiem piepulcēsies vēl jauni vārdi. Koncertu vadīs Andris Freidenfelds un Kaspars Upaciers.

Groduma pieminēšanai tiešraidē varēs sekot līdzi Latvijas Radio 2.
Koncerta rīkotāji pateicas par atbalstu visiem, kas bez jebkādas atlīdzības un peļņas palīdz koncerta rīkošanā -  Rīgas domei, pašvaldības uzņēmumam «Rīgas dārzi un parki», Latvijas Radio,  studijai «Līvi», uzņēmumiem «RJK», «Kilter pulse», «STORENT» un «A Loģistika» tipogrāfijai «ADverts», «Gjensidige» aprdošināšanai, bāram «Rock n Riga», Tālim Gžibovskim, kā arī visiem mūziķiem un labiem cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu