Kargins: bija nepareizi mums atņemt «Parex» akcijas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Apmaiņā pret valsts palīdzību glābt «Parex banku», tās toreizējie akcionāri Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis šķīrās no savām akcijām. Tagad Kargins ir pārliecināts, ka bija nepareizi, ka valsts viņiem abiem akcijas atņēmusi.

Šādu pārliecību viņš pauž intervijā laikrakstam «Neatkarīgā».

Nepareizi esot bijis atņemt akcijas, jo īstie īpašnieki bankai joprojām nav atrasti.

«Mums ar Viktoru par mūsu kapitālu bankā samaksāja pa vienam latam un parakstīja ar mums zināmo līgumu. Tagad grib atņemt īpašumu subordinētā depozītu veidā. Tam nav pamata, tā kā nav tiesas sprieduma. Par šādu lēmumu var būt tikai tie, kas ir pret privātīpašumu, biznesu,» klāsta Kargins.

Viņš uzsver, ka gan viņa, gan arī Krasovicka tiesības ir nostiprinātas ar valsti noslēgtajā līgumā un tāpēc viņiem nav pamata domāt, ka valsts viņus apmānīs.

«Arī mēs nekad neesam apmānījuši valsti. Mēs radījām darba vietas. Mēs maksājām nodokļus Latvijai, un tie ir desmiti miljoni latu. Mums nav nekāda pamata šaubām, ka valsts rīcība varētu būt atšķirīga no līgumā noteiktās,» saka eksbaņķieris.

Kargins arī atklāj, ka viņu uztrauc, ka banka tiks izvazāta un iztirgota un tad kāds paziņos, ka viņi ar Krasovicki ir vainīgi pie bankas izputināšanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu