Rīgas zoodārza bruņurupucienes nokritušās svarā (4)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zooloģiskajā dārzā mītošās Galapagu bruņurupucienes Trīne un Čelsija gada laikā ir nedaudz zaudējušas svaru, pastāstīja zooloģiskā dārza pārstāve Laura Līdaka.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Trīne ir zaudējusi divus kilogramus svara un tagad sver 109 kilogramus, savukārt Čelsija kritusies svarā par trim kilogramiem un sver 81 kilogramu.

Ceturtdien jau 12.reizi Rīgas zoodārzā norisinājās bruņurupuču svēršana, un šogad bruņurupucienes Trīni un Čelsiju svēra spēkavīra Raimonda Bergmaņa dēls, trīspadsmit gadu vecais Teodors Bergmanis, kurš jau vairākkārt pieredzējis, kā tēvs sver bruņurupučus.

Līdaka norādīja, ka svēršana noritējusi veiksmīgi un bez starpgadījumiem un bruņurupucienes jūtas labi.

«Bruņurupuču svēršana ir beigusies veiksmīgi, bruņurupuči nav nomesti zemē. Tagad mūsu abas meitenes Trīne un Čelsija mielojas ar kļavu lapu pušķiem, kas viņām ir lielākais gardums vasarā. Bet jāsaka tā – mūsu meitenes ietur slaido līniju, jo zaudējušas pāris kilogramu, salīdzinot ar pērno gadu,» teica Līdaka.

Viņa paskaidroja, ka šādas svara izmaiņas ir normālas, jo bruņurupuči piebriestot un kļūstot pieauguši, tādēļ svars var mainīties par pāris kilogramiem. Viņa arī piebilda, ka bruņurupucienes pasākumā bija satraukušās un pirms svēršanas nokārtojušas dabiskās vajadzības, kas arī varētu būt ietekmējis svaru.

Zoodārza pārstāve norādīja, ka svars ir fiksēts un zoodārza speciālistiem šie mērījumi ir svarīgi, lai zinātu, kā zoodārza dzīvniekiem klājas.

Jau ziņots, ka Galapagu bruņurupucienes Trīna un Čelsija ir 19 gadu vecas un Trīne pērn svēra 111 kilogramu, bet Čelsija – 84 kilogramus. Rīgas zooloģiskais dārzs abas bruņurupucienes divu gadu vecumā saņēma no Čikāgas zoodārza 1995.gada decembrī.

Šīs sugas bruņurupuču tēviņi sasniedz 225 kilogramu svaru, mātītes no 100 līdz 150 kilogramiem, bet to iespējamais mūža ilgums ir 150 gadu un vairāk.

Līdz šim bruņurupucienes svēruši vairāki pazīstami sportisti, tostarp gan olimpietis Viktors Ščerbatihs un Latvijas čempions sievu kalnā nešanā, gan bodibildinga konkursa «Mr Universe» laureāts Aivars Visockis un «spēkasieva» Jolanta Logina.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu