Muzikālās odziņas «ZZ Baltic Beach Party» jubilejas kūkā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Virkne grupu un mūziķu, kas no 22. līdz 24. jūlijam uzstāsies festivāla «ZZ Baltic Beach Party» jubilejas svinībās Liepājā pašā jūras krastā, sarūpējuši ko īpašu, kādu odziņu. Šobrīd konkrētāk kļuvuši zināmi vairāki muzikālie pārsteigumi, kas gaida ikvienu festivāla apmeklētāju.

Festivāla atklāšanas programmu, kurai nosaukums ir «No... Līdz...» uz «Zelta saulrietu» skatuves gatavo Ieva Tālberga kopā ar Liepājas mūziķiem. Vienotā stāstā, bez pauzēm, skanēs dažādas dziesmas, kuras tā vai citādi saistās ar Liepāju, kuras ir spēcīgas, krāšņas, bet laikos, iespējams, nepelnīti piemirstas.

«Liepāja no pirmajām līdz mūsdienu skaņām. Izspēlēsim dažādus laikus – sākot no senas mūzikas, kad Kurzemi tikai sāka apdzīvot, līdz pat «Liepājas dzintaram», Padomju laikiem, dziesmas atdzimšanu, pazušanu, atkalagriešanos līdz pat festivāla «Baltic Beach Party» himnai, himnas piedziedājumam, kas ir šodiena,» programmu ieskicē Ieva Tālberga. «Šis viss iecerēts kā vienots stāsts, kurš tiks stāstīts, izmantojot ļoti skaistas, bet varbūt nepelnīti piemirstas dziesmas.»

«Zodiaka» «Mirušais gadsimts», «Līvu» «Bruģakmeņi» ar Olafa Gūtmaņa vārdiem un Tomasa Kleina mūziku, Imanta Kalniņa un Māra Čaklā «Dzeguzes balss», «Credo» «Grenlandes ledus», «Liepu taka», kurai mūziku radījis Andris Engelmanis, bet vārdus rakstījis jau pieminētais Olafs Gūtmanis... ir tikai dažas no skaņām cauri laikiem – «No... Līdz...».

Īpašu odziņu gatavo arī «SISTEM» no Rumānijas, kura, kā zināms, ir pasaulē faktiski unikāla šovgrupa, kurā pieci perkusionisti spēlē uz metāla un plastmasas mucām, bundžām un citiem netradicionāliem mūzikas instrumentiem. Viņi jau nedēļu strādā, lai sava šova ievadā nodemonstrētu, kā «SISTEM» versijā skan Liepājai ļoti īpašā dziesma «Liedagā».

Skaļš būs rezultāts «Audiosmog» sadarbībai ar liepājniekiem, kaverversiju ekspertiem, grupu «The Zuru». Tiek gatavota «Rammstein' viena no jaudīgākajām dziesmām – «Benzin».

Turklāt šī nav vienīgā festivāla īpašo viesu «Audiosmog», kuri iepriekšējā gadā saņēma mūža ielūgumu uz «ZZ Baltic Beach Party» un tika pasludināti par vienu no festivāla simboliem, sadarbība ar Latvijas mūziķiem.

Kopā ar Ufo un viņa grupu, «Audiosmog» piedāvās īpašu versiju īpašai dziesmai – «Mocīc». Savukārt, kopīgi ar Ediju Šnipki «Audiosmog» gatavo versiju dziesmai «Daylight In Your Eyes», kas esot pirmā, ar kuru «Audiosmog» savulaik pievērsušies tēmai fun rock. Vēl «Audiosmog» izpildījumā šogad festivālā gaidāma «Musiqq» dziesma «No 10-10», turklāt šī nebūt nav pirmā reize, kad vācieši «Audiosmog» izpildīs dziesmu latviešu valodā.

Kā zināms, festivāls «ZZ Baltic Beach Party» šogad svin 10 gadu jubileju un pirmo reizi notiks trīs dienas un trīs naktis – no 22. līdz 24. jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu