Kristīna Zaharova dodas studēt uz Maskavu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jaunā, šarmantā dziedātājā Kristīna Zaharova turpmāk Latvijā būs redzama retāk, jo kļuvusi par Krievijas Teātra mākslas akadēmijas (GITIS) studenti. Kristīna iestājusies Estrādes fakultātē, kur profesora Valērija Garkaļina grupā apgūs estrādes mākslinieka specialitāti.

«Mācīšos visu, kas var noderēt uz skatuves – dziedāt, dejot, un visu, kas nepieciešams uz skatuves,» saka Kristīna. «Būšu cilvēks-orķestris. Estrāde ir mana dzīves izvēle, bet par studijām GITIS man palīdzēja izšķirties mana vokālā pedagoģe Tatjana Koroļova. Gatavoties palīdzēja arī Rīgas krievu drāmas teātra aktrise Jeļena Sigova ar mammu Ludmilu Sigovu - viņas daudz palīdzēja aktiermeistarības jomā, bet Marina Martinova konsultēja sakarā ar deju, dejas improvizāciju.»

No vairākiem simtiem pretendentu vispirms atsijāti 80 labākie, kas tika pie eksāmeniem, bet pēc to rezultātiem Estrādes nodaļā tika uzņemti 30 studenti. Kristīna: «Bijām no visas kādreizējās PSRS teritojas. Atlasē vajadzēja dziedāt, lasīt prozu, dzeju un fabulu, rādīju dejas improvizāciju spāņu noskaņās. Komisija bija ārkārtīgi strikta un lietišķa, uzreiz bija skaidrs, ka visi relaitātes šovi te atpūšas». Vismaz pirmajā studiju gadā dziedātāja pārsvarā grasās uzturēties Maskavā, kurp dosies jau augusta vidū. Tomēr no karjeras Latvijā Kristīna neatsakās un sola ierakstīt jaunas dziesmas, turpināt darbu ar pirmo albumu un laiku pa laikam arī uzstāties koncertos. Augustā ieplānotas līdzdalība Siguldas Opersvētkos un Latviešu Radio ballītēs visā Latvijā.

Studijas GITIS ilgs četrus gadus un īpaši Kristīnu sajūsmina iespēja izglītoties pie izciliem pedagogiem, teātra un estrādes žanra praktiķiem un leģendām. Savukārt starp Estrādes fakultātes anbsolventiem ir ne mazums Krievijas teātra un šovbiznesa slavenību, ieskaitot Allu Pugačovu un Laimu Vaikuli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu