Naktī iztīrīti 24 metri Mārupītes caurtekas, situācija vēl kritiskāka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ūdenslīdēji naktī iztīrījuši 24 metrus pārplūdušās Mārupītes caurtekas, no tās izcelti trīs kubikmetri dažādu atkritumu, aģentūrai LETA sacīja Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova.

Kononova apstiprināja, ka darbi neiet tik raiti kā plānots. Ūdenslīdēji ir strādājuši visu nakti, tagad viņi devušies nedaudz atpūsties.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) LNT raidījumā «900 sekundes» apstiprināja, ka situācija esot kritiskāka, nekā sākumā izskatījies. Viņš pieļāva iespēju, ka Mārupītes caurteka varēja aizdambēties pēc šovasar īstenotās Māras dīķa tīrīšanas, no kurienes daļa atkritumu varēja aizvirzīties uz caurteku. Otrs aizdambējuma iemesls varētu būt bebru darbošanās sekas.

Pašlaik pašvaldība vēl neesot sākusi aprēķināt Mārupītes pārplūšanas radīto zaudējumu apmēru, taču, kā teica Ušakovs, zaudējumi noteikti būs gan Arkādijas parkā, «ir cietuši arī cilvēki, zaudējumi būs «Rīgas satiksmei»».

Pašlaik ūdens līmenis Arkādijas parka apkaimē turpina celties. Zem ūdens ir futbola laukums ar nesen izremontētajām tribīnēm. Ušakovs pauda cerību, ja tuvākajā laikā izdosies atjaunot caurteces normālu caurplūdi un būs saulains laiks, izdotos nožāvēt un sakārtot futbola laukumu, kur 6.oktobrī paredzēts rīkot starptautiskas futbola sacensības.

Kā ziņots, atbildīgajiem avārijas dienestiem pagājušajā naktī nav izdevies novērst pārplūdušās Mārupītes radītās sekas Arkādijas parka apkārtnē,- Ojāra Vācieša ielas braucamo daļu joprojām sedz ūdens vairāku desmitu centimetru augstumā, novēroja aģentūra LETA.

Joprojām ir slēgta transporta satiksme O.Vācieša ielas posmā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai, - slēgtais ielas posms no abām pusēm norobežots ar zīmēm «Iebraukt aizliegts». Nelielā posmā norobežota braucamā daļa arī Uzvaras bulvārī, - sabiedriskajam un citu veidu transportam nākas braukt pa sliežu klātni.

Jau ziņots, ka vakar tika pārtraukta arī 10.maršruta tramvaja satiksme. Tika pieņemts lēmums tramvaju novirzīt maršrutā uz depo un pasažierus tālāk pa maršrutu pārvadāt ar autobusiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu