Domnieks: Mārupīte ir bumba ar laika degli

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo, R.Oliņš

Mārupīte ir bumba ar laika degli un jaunas katastrofas var notikt jebkuru brīdi, šādu viedokli Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē pauda deputāts Aigars Pētersons (JL).

Domnieks norādīja, ka regulāri piedaloties upes sakopšanas talkās un tajās vienmēr tiekot savākti desmitiem tonnu atkritumu.

«Mārupīte visās malās ir piesārņota, tur ir koki, riepas, bebru nograuzti koki. Ja upi netīrīs, tā drīz var applūst arī citur,» teica Pētersons, bilstot, ka «Mārupīte ir bumba ar laika degli».

Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šodien iepazinās ar Satiksmes departamenta direktora Edgara Stroda ziņojumu par pēdējo dienu notikumiem saistībā ar Mārupītes applūšanu.

Strods norādīja, ka Mārupīte applūdusi nepareizās caurtekas konstrukcijas dēļ - sākumā tā esot platāka, bet tālāk šaurāka, izveidojot «pudeles kaklu». «Riski bija iestrādāti jau caurtekas konstrukcijā,» sacīja departamenta direktors, piebilstot, ka šis sašaurinājums izteces galā būtu jānovērš.

Komitejas deputāti vienojās, ka pēc nepieciešamās informācijas apkopošanas varētu lemt par līdzekļu piešķiršanu caurtekas pārbūvei.

Tāpat tika atzīmēts, ka potenciālo problēmu novēršanai nepieciešama kopīga dienestu darbība, tādēļ drīz varētu tikt sasaukta apvienota Satiksmes un transporta lietu komitejas un Mājokļu un vides komitejas sēde.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu