Tarantino noliedz, ka būtu sadalījis Venēcijas kinobalvas saviem draugiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Amerikāņu kinorežisors Kventins Tarantino noraidījis apvainojumus nepotismā kā nepamatotus, paziņojot, ka Venēcijas kinofestivāla žūrija viņa vadībā bija sadalījusi balvas, vadoties pēc filmu izcilības, nevis viņa personīgajām simpātijām.

Kā ziņots, Venēcijas festivāla galveno balvu par izcilāko filmu sestdien notikušajā ceremonijā saņēma amerikāņu režisore Sofija Kopola, ar kuru Tarantino savulaik bijušas romantiskas attiecības. Arī Tarantino senais draugs Alekss de la Iglesia ieguva divas balvas - par filmas «A Sad Trumpet Ballad» režiju un scenāriju.

Savukārt režisora bijušais padomdevējs un skolotājs Monte Helmens saņēma specbalvu.
Vairāki Itālijas kino žurnālisti, ieskaitot laikraksta «Correre della Sera» kinokritiķi Paolo Meregeti, uzskata, ka Tarantino nedrīkstēja būt žūrijas priekšsēdētājs acīmredzamā interešu konflikta dēļ.

Tomēr režisors uzsver, ka nekāda interešu konflikta nav bijis. Kad viņam jautāts, vai viņš atbalstījis savus draugus, Tarantino atbildēja, ka tieši Helmens pirms vairāk kā 20 gadiem viņam iemācīja, kā tiek dalītas balvas festivālos. «Es atceros, ka runāju ar Helmenu 1992.gadā Sandānsas filmu festivālā, kur es piedalījos ar savu filmu «Reservoir Dogs». Žūrijā bija kāds mans draugs, un viņš man teica, ka draugs žūrijā ir tavs ļaunākais ienaidnieks, jo viņš jutīsies pārāk neērti, lai piešķirtu tev balvu,» norādīja Tarantino. «Es negrasījos pieļaut, lai kaut kas tāds ietekmētu mani.«

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu