Karstuma dēļ Melnās jūras krastā izmetušies delfīni (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

No anomālā karstuma cieš ne tikai cilvēki. Ukrainas dienvidos ūdens temperatūra upēs sasniegusi plus 26 grādus un pat vairāk, un šā karstuma dēļ katastrofālos apjomos iet bojā zivis. Lielo karstumu nespēj izturēt arī tādi jūras iemītnieki kā austeres, mīdijas un vēži.

Melnās jūras krastā izmetušies arī delfīni. Piemēram, tikai Sevastopolē vien, netālu no Orlovkas ciema, krastā izmetušies pieci zīdītāji.

Vietējie iedzīvotāji centās delfīnus glābt, ar kuteriem aizvedot tos atpakaļ jūrā, bet pēc pāris stundām delfīni atkal atradās krastā.

Pēc "Brema" ekoloģiskās laboratorijas līdzstrādnieka Aleksandra Kalugina teiktā, zīdītāju organismā ir atrasts vīruss, kas bojā nervu sistēmu. Karstuma dēļ delfīni kļūst nespēcīgi, un vīruss progresē.

Jau agrāk tika ziņots, ka anomālā karstuma dēļ Dņepras-Bugas līcī un Tiligulas līcī Ukrainas dienvidos bariem izmirušas zivis. Pēc ekologu sniegtās informācijas, runa ir par vairākiem desmitiem tonnu zivju.

Pēdējā laikā Ukrainas dienvidos dienā gaisa temperatūra nav bijusi zemāka par plus 35 grādiem. Turklāt pirms pāris dienām gaisa temperatūra Hersonā pārsniedza plus 40 grādu atzīmi.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu