Ozijs Osborns satricinās Svēto zemi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Neraugoties uz daudzu mākslinieku pēdējā laikā veiktajiem koncertu atsaukumiem, protestējot pret Izraēlas veikto palestīniešu zemju okupāciju, britu rokzvaigzne Ozijs Osborns otrdien uzstāsies Izraēlā.

Svētdien, atbildot uz jautājumu, vai attiecībā uz konfliktu un uzstāšanos viņam nav bijusi nekāda vilcināšanās, Osborns interneta laikrakstam «Ynet» paskaidroja, ka viņš turas pa gabalu no politikas. «Citādi es pats nesaprastu, par ko es runāju,» viņš piebilda.

«Lielbritānijai ir ĪRA (Īru Republikāņu armija), bet neviens koncertus tādēļ neatceļ,» atzīmēja Osborna sieva un menedžere Šārona Osborna.

Savukārt atbildot uz jautājumu, kādēļ viņš nav apciemojis Izraēlu agrāk, Osborns teica: «Es nezinu. Gadiem ilgi es biju piedzēries.»

Zvaigznes statusā Osborns nokļuva 70.gados kā smagā metāla grupas «Black Sabbath» dalībnieks, kam sekoja solo karjera.

Uzstāšanās piejūras pilsētā Telavivā ir jaunākais uznāciens Osborna jau 90.gados aizsāktajā smagā metāla koncertu sērijā.

Vairāki starptautiska līmeņa mākslinieki šovasar atcēla savus Izraēlā paredzētos koncertus, protestējot pret Izraēlas 31.maijā veikto uzbrukumu Gazas joslas palīdzības flotilei, kā rezultātā tika nogalināti deviņi turku aktīvisti.

Plānotos pasākumus atcēla alternatīvā roka grupas «The Pixies», «Klaxons» un «Gorillaz».

Protestējot pret palestīniešu «iebiedēšanu un pazemošanu», savus plānotos koncertus Izraēlā atcēla arī britu rokeris Elivss Kostello. Iepriekš koncertus Izraēlā atcēla arī roka ģitārists Karloss Santana un amerikāņu džeza mūziķis Džils Skots-Hērons.

Citi mākslinieki šādus aicinājumus gan ignorēja, ieskaitot ASV hiphopa zvaigzni Misiju Eliotu un britu mūziķi Eltonu Džonu, kas Izraēlā uzstājās šī gada sākumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu