Nelaimīgu mīlestību muzejs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā atvērts muzejs, kas veltīts nelaimīgai mīlestībai, vēst vietējā prese.

Ekspozīcijas ideja pieder diviem māksliniekiem, kas pēc šķiršanās nolēma savākt lietas, kas viņiem atgādina par apdzisušām jūtām. Kā pavēstīja Olinka Vistica, pēc tam, kad viņa un viņas bijušais partneris savāca savu kolekciju, viņi palūdza arī saviem draugiem savākt priekšmetus, kas viņiem atgādina par viņu neveiksmīgajām attiecībām. Pēc vairākus gadu ilgušās eksponātu vākšanas mākslinieki atklāja ceļojošo izstādi, ar kuru viesojās vairākās Eiropas pilsētās.
Galu galā šā gada rudenī viņi nolēma atvērt muzeju, kas kļuvis par pirmo privāto muzeju Horvātijā. Pastāvīgā ekspozīcija tika atklāta otrdien, 5.oktobrī.

Neizdevušos attiecību muzeja kolekcijā ir vairāk nekā simts eksponātu. To vidū ir fotogrāfijas, apģērbs, pulksteņi, mīkstās rotaļlietas, dzejoļi un pat cirvis, kuru muzejam pēc šķiršanās ar savu draudzeni uzdāvināja kāda lesbiete. Pēc viņas vārdiem, viņa ar šo cirvi iznīcināja visu, kas viņai atgādināja par mīļoto. Muzejā iespējams apskatīt arī dzeltenu motorolleru «Vespa», ko kāds vīrietis iegādājās cerībā, ka viņš un viņa draudzene uz tā dosies romantiskā ceļojumā.
Kā atklājuši mākslinieki, muzeju apmeklē gan vienkārši interesenti, gan tie, kas šobrīd pārdzīvo šķiršanos vai nelaimīgu mīlestību. Pēc viņu domām, šī izstāde atstāj uz viņiem terapeitisku iespaidu.

www.brokenships.com

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu