/nginx/o/2018/07/17/10335854t1h3b28.jpg)
Ja sakārojas kā garšīga un īpaša, pamēģiniet šo recepti!
Sastāvdaļas:
1 paciņa skāba biezpiena
3 olas
1,5 glāzes cukura
2,5–3 glāzes miltu
1 tjk. sodas
6–7 palieli āboli
1 paciņa saldā krējuma
2–3 ēd.k. skābā krējuma
nedaudz vaniļas cukura un kanēļa
1 ēd.k. eļļas (vai kādas citas taukvielas)
Pagatavošana:
Bļodā sakuļ 3 olas ar 1 glāzi cukura. Tad pievieno biezpienu un 1 tjk. sodas. Visu labi samīca. Pievieno 2,5 glāzes miltu, pielej 1 ēd.k. eļļas, vēl samīca. Mīca tik ilgi, līdz mīkla neķeras pie rokām. Ja vajag, pieliek vēl miltus.
Tad mīklu izņem no bļodas un izrullē četrstūrī, tik lielā, cik liela ir plāts, liek uz plāts, maliņas uzloka, mīklu pārber ar cukuru.
Sagriež nomizotus ābolus šķēlītēs un liek pamīšus rindiņā uz mīklas. Sajauc bļodā saldo krējumu ar skābo krējumu, pieliek 2–3 ēd.k. cukura, vaniļas cukuru un pārlej plātsmaizei. Pārkaisa kanēli un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī ar gaisa plūsmu 175 grādos 15–20 min. Kad maliņas kļūst gaiši brūnas, plātsmaize ir gatava.
Ieteikums no «Apollo» lasītājiem: mīklu izrullējiet plānāk, jo tā cepoties ļoti «uzpūšas».