Par maluzvejniecību Daugavā pieķer divus vīriešus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori sadarbībā ar Vides aizsardzības asociācijas biedriem nakts reidā par maluzvejniecību Daugavā aizturējuši divus Ķekavas novada iedzīvotājus, pastāstīja VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Nakts reidā pārbaudīta Daugava no Ķeguma hidroelektrostacijas (HES) līdz Rīgas HES, kā arī tika ierīkots slēpnis Daugmales pilskalna rajonā, jo bija saņemta informācija par iespējamiem pārkāpējiem.

Informācija apstiprinājās, jo vakar vakarā divi vīri ar laivu devās Daugavā, ieliekot upē tīklus. Pēc tīkliem maluzvejnieki atgriezās ap plkst.6 no rīta, kad abi arī aizturēti. Aizturētie maluzvejnieki ir 1966.gadā un 1969.gadā dzimuši vīrieši, un 1969.gadā dzimušais vīrietis jau agrāk ir sodīts par maluzvejniecību.

«Kopumā šajā maluzvejniecībā bija iesaistītas trīs personas, jo trešais vīrietis bija šoferis, kurš tieši zvejā nepiedalījās, tādēļ par viņu kā līdzdalībnieku lietu tomēr nevar ierosināt. No slēpņa tika nofilmēta visa maluzvejnieku rīcība, iemūžinot, kā no ūdens tiek izcelti tīkli, kā tie tiek ielikti laivā un pēc tam iecelti automašīnā,» stāstīja Zemitāns.

Iespējams, ka, nojaušot ko nelāgu, vienu tīklu maluzvejnieki iemeta upē, tādēļ aizturēšanas brīdī uz ūdens abiem vīriešiem laivā tīklu nebija. Maluzvejnieki sākumā uzvedās agresīvi un atteicās pakļauties VVD likumīgajām prasībām, taču beigās abi kungi nogādāti krastā personības noskaidrošanai. Paralēli izsaukta arī Ķekavas novada pašvaldības policija.

«Automašīnas šoferis, izmantojot brīdi, kad it kā no viņa bija novērsušies, iemeta upē automašīnā atstātos tīklus. Taču tīklus vīrietis izmeta jau pašvaldības policijas klātbūtnē, kas visu redzēja. Upē iemestie tīkli tika atrasti un no ūdens izcelti. Aizturētie maluzvejnieki noliedz savu vainu, taisnojoties, ka iepriekšējā dienā viņiem nozagta laiva un tagad viņi esot braukuši to meklēt,» vēstīja VVD pārstāvis.

Lai arī aizturētie savu vainu kategoriski noliedz, nofilmētajā video materiālā ir redzama abu vīrieši darbība. Nākamnedēļ tiks lemts par administratīvā soda piemērošanu. Soda nauda ir no 200 līdz 500 latiem. Atkārtota pieķeršana maluzvejniecībā ir vainu pastiprinošs apstāklis.

Arī iepriekšējā naktī VVD inspektori veica reidu Daugavā, šoreiz to darot kopā ar Valsts policijas Prevencijas pārvaldes darbiniekiem. Pārbaudot Daugavu no Pļaviņām līdz Koknesei, atrasti kopumā astoņi tīkli, kuru kopējais garums bija 540 metri.

Ņemot vērā tīklu kopējo garumu, zivju nebija daudz - astoņi brekši, 12 raudas, viens zandarts un viens asaris.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu