Zīle: «Vienotības» nākamais solis būs sarunu atsākšana ar SC

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle uzskata, ka kārtējā veto tiesību izmantošana «Vienotība» iekšienē liecina par šīs apvienības iekšēju sašķeltību, kas varētu atstāt iespaidu arī uz Valda Dombrovska vadītās valdības turpmāko veidošanu un tās stabilitāti.

«Es prognozēju, ka veto tiesību izmantotāji «Vienotībā» ar Nacionālās apvienības atstumšanu no valdības neaprobežosies,» atzīst Zīle. «Fakts, ka valdībā nebūs Nacionālās apvienības, manuprāt, ir «Saskaņas centra» lobiju darba rezultāts «Vienotībā». Un nākamais solis būs iespēju meklēšana atsākt sarunas ar «Saskaņas centru» par līdzdalību valdībā. Tas, vai tas notiks uzreiz – jau dibinot Valda Dombrovska valdību, vai arī vēlāk – pēc valsts budžeta apstiprināšanas – ir tikai taktikas jautājums».

«Es varu tikai izteikt nožēlu par «Vienotības» nespēju pildīt vēlētāju gribu, kuri vēlēšanās skaidri apliecināja vēlmi redzēt strādājam līdzšinējo nacionālo spēku koalīciju. Man arī stipri dīvains šķiet «Vienotības» arguments, ka šobrīd ir jākoncentrējas tikai uz to, kā dabūt naudu valsts budžeta deficīta lāpīšanai. Nacionālie jautājumi Latvijā vienmēr būs svarīgi, jo šī zeme ir vienīgā vieta, kur latviešu tauta var netraucēti attīstīties un īstenot savas pašnoteikšanās tiesības. Un diezin vai par radikālismu ir saucama, piemēram, Nacionālās apvienības prasība, lai visu tautību cilvēki Latvijā runātu arī latviešu valodā,» uzsver Zīle.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu