Loskutovs: Bendrātei jānoliek deputātes mandāts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Es personīgi uzskatu, ka Silvai Bendrātei (JL) ir jānoliek Saeimas deputātes mandāts,» - LTV raidījumā «Labrīt, Latvija!» sacīja «Vienotībā» ietilpstošās «Sabiedrības citai politikai» (SCP) pārstāvis Aleksejs Loskutovs.

Loskutovs uzsvēra, ka viņam esot bažas par Bendrātes darījuma iespējamo ietekmi uz viņas darbību, par ko liecinot ilgstoši nenokārtotas saistības. «Lai gan viņa izteicās, ka ir atstrādājusi šo summu, juridiski saistības ir palikušas,» uzskata Loskutovs.

Viņaprāt, striktu būtu jāizvērtē, vai Bendrātes rīcība atbilst partijas politikai un vēlētājiem dotajiem solījumiem.

Uz jautājumu, vai attiecībā uz Bendrātes palikšanu Saeimā «Vienotības» iekšienē valda nesaskaņas, Loskutovs atbildēja, ka nesaskaņu neesot, «katram ir tiesības uz savu viedokli».

Savukārt Ministru prezidents, «Vienotības» līderis Valdis Dombrovskis (JL) šorīt LNT raidījumā «900 sekundes» atkārtoti uzsvēra, ka JL un «Vienotības» valdē ir uzklausīts Bendrātes skaidrojums par šo darījumu pirms 13 gadiem, «līgums vairs nav spēkā».

«Viņai ir pilna kolēģu uzticība,» sacīja Dombrovskis un piebilda, ka Bedrāte var turpināt darbu Saeimā.

LETA jau ziņoja, ka Bendrāte vairāk nekā trīspadsmit gadus slēpusi to, ka Lemberga vietā un par viņa naudu iegādājusies kapitāldaļas «Kurzemes radio». Turklāt, pēc Bendrātes vārdiem spriežot, līgums, kas viņu faktiski padarīja par Lemberga marioneti, vēl joprojām ir spēkā un pirkuma nauda nav atmaksāta.

Vakar biedrība «Sabiedrība par atklātību - «Delna"» nosūtījusi Saeimas deputātei Silvai Bendrātei (JL) vēstuli ar aicinājumu izvērtēt savu rīcību, iegādājoties kapitāldaļas SIA «Kurzemes radio» par Lemberga līdzekļiem, un nolikt deputātes mandātu.

«Delnas» padomes priekšsēdētāja Inese Voika skaidro, ka pretēji Bendrātes publiskajiem apgalvojumiem par šī fakta nenozīmīgumu «Delna» uzskata, ka notikušais ir normatīvo aktu un kā politiķei un žurnālistei saistošo ētikas normu pārkāpums. Tāpat «Delna» uzskata, ka Bendrāte ir smagi pievīlusi savu velētāju uzticību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu