«Melo – M» gada nogalē piedāvās jaunu albumu un lielkoncertu Kongresu namā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Čellu trio «Melo – M» šobrīd aktīvi gatavojas sava ceturtā studijas albuma «Phantasy of the Opera» klajā laišanai un lielkoncertam «Vecgada operas joks», kas 29. decembrī notiks Rīgas Kongresu namā.

«Melo – M» jaunajā albumā skanēs pasaulē pazīstamas operu melodijas pārsteidzošās versijās trīs čellu izpildījumā.

Ideja par opermūzikas tēmu apdarēm radusies nejauši. Tai par iedvesmu kalpojuši «Melo – M» panākumi ārzemēs pēdējā gada laikā. Pavasarī Latvijas čellistu trio kļuva par starptautiskā konkursa «Terem Crossover Competition» laureātiem Sanktpēterburgā, vēlāk aktīvi koncertējot Krievijā akadēmiskās mūzikas auditorijai. Savukārt novembrī gaidāma uzstāšanās Amsterdamas čellistu biennālē, kur pulcējas pasaulē atzītākie čellisti.

Jaunās programmas «Phantasy of the Opera» skaņdarbu klāstā būs Verdi, Pučīni, Rosīni, Vāgnera, Rimska – Korsakova, Geršvina un citu komponistu populārākās opermūzikas tēmas. Visu aranžējumu un apdaru autors ir grupas mākslinieciskais vadītājs Kārlis Auzāns.

«Visi šie notikumi pierādīja, ka tieši klasiskās mūzikas apdares netradicionālā veidā ir tas, ko gaida publika. Esam trīs skoloti čellisti un gadiem esam spēlējuši klasisko mūziku, bet mūsu karjera izveidojusies populārās mūzikas lauciņā. Domājam, ka pienācis laiks apvienot abas it kā atšķirīgās vides, radot pavisam jaunu skatījumu,«  teic «Melo – M» mūziķi.

Jaunās programmas koncertos neiztrūkstoša būs «Melo – M» atraktivitāte un humors. Par to liecina gan amizantais albuma nosaukums, gan Latvijas koncertprogramma «Operas joks», kas tā vien līdzinās «Operas spokam».

Līdz ar albuma klajā laišanu decembra sākumā sāksies arī koncertturneja pa Latviju, kuras kulminācija gaidāma 29. decembra lielkoncertā Rīgas Kongresu namā. Šajā koncertā opermūzika skanēs gadumijas noskaņās, atskatoties uz 2010. gada notikumiem un gaidot jauno gadu. Biļetes uz koncertu jau iespējams iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.
 
Pirms tam «Melo – M» šoruden sniegs vēl vairākus koncertus Beļģijā un Nīderlandē.

Īss ieskats «Melo – M» jaunajā programmā: 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu