Parlamentā var tikt Paegle, Reirs un vēl pieci cilvēki

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Līdz ar apvienības «Vienotība» izvirzītajiem ministru amatu kandidātiem izredzes jaunajā parlamentā ir strādāt arī ilggadējai Saeimas deputātei Vairai Paeglei («Pilsoniskā savienība», PS), Jānim Reiram («Jaunais laiks», JL) un vēl pieciem cilvēkiem.

Ja parlaments apstiprinās jauno valdību, Paegle, kura patlaban parlamentā vada Eiropas lietu komisiju, nāks nākamā ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska (PS) vietā. Paegle Rīgas sarakstā palika nākamā pēc svītras.

Savukārt no Vidzemes saraksta jaunajā valdībā, visticamāk, strādās trīs politiķi - premjers Valdis Dombrovskis (JL), aizsardzības ministrs un premjera biedrs Artis Pabriks («Sabiedrība citai politikai», SCP) un finanšu ministrs Andris Vilks (PS). Viņu vietā parlamentā izredzes tagad strādāt ir Smiltenes novada deputātei un Smiltenes centra vidusskolas direktorei Ilzei Verginai (PS), pašreizējai Saeimas deputātei Lienei Liepiņai (JL) un Gulbenes novada domes deputātam Andim Caunītim (JL).

No Latgales un Kurzemes sarakstiem jaunajā valdībā «Vienotība» nav izvirzījusi nevienu ministra amata kandidātu, bet no Zemgales ir trīs politiķi - kultūras ministra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte (PS), ekonomikas ministra amata kandidāts Artis Kampars (JL) un tieslietu ministra amata kandidāts Aigars Štokenbergs (SCP).

Viņu vietā parlamentā izredzes tikt ir pašreizējam deputātam Jānim Reiram (JL), kurš jau tiek minēts kā iespējamais Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs, Tukuma novada domes deputātam Aivaram Volfam («Tukuma pilsētai un novadam») un jaunajam uzņēmējam Ansim Saliņam (PS).

Jau vēstīts, ka apvienības «Vienotība» valde ceturtdien oficiāli apstiprinājusi jaunās valdības ministru amatu kandidātus.

«Vienotības» vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis («Pilsoniskā savienība, PS) izvirzīts ārlietu ministra amatam, Artis Pabriks («Sabiedrība citai politikai», SCP) - aizsardzības un premjera biedra amatam, Aigars Štokenbergs (SCP) - tieslietu, Artis Kampars («Jaunais laiks», JL) - ekonomikas, Sarmīte Ēlerte (PS) - kultūras, Linda Mūrniece (JL) - iekšlietu ministres amatam, bet premjera padomnieks un ekonomists Andris Vilks (PS) būs finanšu ministra amata kandidāts.

Vēl pirmdien gaidāma Zaļo un zemnieku savienības valdes sēde, kurā šis politiskais spēks apstiprinās savus ministru amatu kandidātus.

Jauno valdību varētu apstiprināt 3. vai 4.novembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu