Paegle ar skepsi raugās uz «Vienotību» un situāciju salīdzina ar Obamu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Līdzšinējā Saeimas deputāte Vaira Paegle («Pilsoniskā savienība», «Vienotība») ar skepsi raugās uz pašas pārstāvētās apvienības «Vienotība» spēju saglabāt tautas uzticības mandātu pēc Saeimas vēlēšanām un situāciju salīdzina ar ASV prezidentu Baraku Obamu.

Paegle intervijā laikrakstam «Diena» salīdzinājusi, ka tad, kad ASV prezidenta amatā tika ievēlēts Obama, gan amerikāņi, gan pārējā pasaule gaidīja milzīgas pārmaiņas.

«Viņam bija milzīgs uzticības kredīts, bet es uzreiz teicu, ka viņš ne mūžam nespēs īstenot to, ko no viņa sagaida,» sacījusi Paegle.

Latvijā ir indentiska situācija ar «Vienotību» - vara un visas iespējas ir noliktas pie Dombrovska kājām.

«Dombrovskis uzvarēja šajās vēlēšanās, un viņam ir milzu uzticības kredīts gan šeit, gan ārzemēs. Bet jautājums ir par politisko kultūru, kur galvenais ir nevis personiskās ambīcijas, bet valsts intereses. Un mēs redzam, ka orientēšanās uz šādu politisko kultūru sāk izzust. To var redzēt komentāros, kas nāk no «Vienotībā» esošām partijām, no citiem, - kā tiek drupināta šī uzticība,» skaidroja Paegle.

Viņa arī uzskata, ka topošajai koalīcijai nav to 55 deputātu balsu, un nevis Zaļo un zemnieku savienības, bet gan pašas «Vienotības» dēļ.

Vaicāta par savulaik spīdošā projekta - Tautas partijas (TP) - zaudēto uzticību, Paegle, kura ir bijusi TP biedre, atbildējusi: «Tas bija projekts šaurai cilvēku grupai. Tā mērķis bija lobēt šo cilvēku ekonomiskās intereses, nevis strādāt lielajam projektam - Latvijas tautai un valstij.«

Paegle akcentējusi, ka TP lēmēju grupa bija ļoti šaura, un viņai ir ļoti lielas bažas arī par to, kas tagad notiek - «nenotiek spēle ar atklātām kārtīm, un lēmēji nav tie, kam būtu jābūt. Tie, kas bauda tautas uzticību, ir ievēlēti parlamentā».

«TP man nebija pieņemama arī milzīgā augstprātība, ko varējām vērot pēc Kalvīša otrreizējas apstiprināšanas. Tā nedrīkst būt, ka ir absolūta nevēlēšanās ieklausīties ne frakcijā, ne tautā. Un vēl - es jau gadu pēc TP uzvaras 7. Saeimas vēlēšanās kongresā norādīju uz nepareizo kadru politiku. Tā ir bijusi graujoša. Vienmēr nepareizie cilvēki ar nepareizo kvalifikāciju tika likti augstākajos amatos,» klāstījusi politiķe.

Jau vēstīts, ka Paegle nav ievēlēta 10.Saeimā, taču, ja valdībā apstiprinās «Vienotības līderi» Ģirtu Valdi Kristovski, viņa ir nākamā aiz svītras. Paegle gan plānojusi baudīt pensionāres dzīvi Amerikas Savienotajās Valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu