Mūrniece IeM dienestu vadītājus vairāk neaizstāvēs

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašreizējā iekšlietu ministre Linda Mūrniece («Jaunais laiks», «Vienotība») pēc apstiprināšanas jaunajā valdībā no iekšlietu resora dienestu vadītājiem prasīs lielāku atbildību, aktīvāku komunikāciju ar sabiedrību un vairs tos tik aktīvi neaizstāvēs.

Mūrniece, visticamāk, arī turpmāk vadīs Iekšlietu ministriju (IeM), jo viņu šim amatam izvirzījusi apvienība «Vienotība». Politiķe aģentūrai BNS atzina, ka pēc valdības apstiprināšanas nolēmusi daudz ko mainīt attiecībā uz dienestu vadītājiem.

«Esmu viņus sargājusi visu laiku un pasargājusi no visa sliktā, un tas sliktais ir asociējies ar mani. Tad turpmāk viņiem būs jābūt patstāvīgākiem un jāatbild pašiem par saviem lēmumiem, un es nemetīšos viņus akli aizstāvēt, kā tas bijis daudzos gadījumos līdz šim,» norādīja Mūrniece.

Par piemēriem dienestu vadītāju aizstāvībā viņa minēja skandalozo Bauskas gadījumu un Kundziņsalu.

«Piemēram, Bauskas gadījums - ne jau es sūtīju uz šo pilsētu specvienību «Alfu», ne es zināju, ka viņi uz turieni brauca. Attiecībā uz ugunsdzēsējiem tieši tāpat par Kundziņsalu, kad tika pārmests, ka nebija īsti tā, kā vajadzēja būt, un es nostājos ugunsdzēsēju pusē. Esmu nostājusies robežsargu pusē par to, ka pārmests, ka iet kontrabanda pāri,» klāstīja ministre.

Acīmredzot pārāk ērti dienestu vadītāji viņas aizvējā jutušies visu šo laiku. Tādēļ viņa iecerējusi prasīt lielāku atbildību, aktīvāku darbu un komunikāciju ar sabiedrību.

Mūrniece uzskata, ka līdz šim par darbiem un nedarbiem bija jāatskaitās viņai. Ministrs nav preses sekretārs, tāpēc dienestu vadītājiem jāskaidro savi darbi un nedarbi un jāmaina komunikācija ar sabiedrību.

«IeM dienestiem ir svarīgi, lai sabiedrība saprastu, ko viņi dara. Līdz šim viņi izvairījušies vai nelabprāt komunicējuši,» kritiku pauda ministre.

Uz jautājumu, vai kāds vadītājs varētu zaudēt amatu, ministre atbildēja, ka pagaidām neviens no dienestu vadītājiem neko tādu nav nogrēkojies, taču līdz šim pieredzētos gadījumos dažiem priekšniekiem noteikti vajadzēja zaudēt amatu. Ja kaut kas tamlīdzīgs atkārtosies nākotnē, ministre nopietni vērtēšot situāciju.

Klāstot par citām prioritātēm, Mūrniece uzsvēra nākamā gada budžetu, kuru attiecībā uz atalgojumu vairs nav iespējams samazināt.

Jau vēstīts - lai gan Saeimas vēlēšanās Mūrniece nav guvusi pietiekamu atbalstu, lai iekļūtu jaunajā parlamentā, «Vienotība» viņu izvirzījusi iekšlietu ministres amatam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu