Lembergs vēl neatklāj, vai iebildīs pret Štokenbergu kā tieslietu ministru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs pauž nostāju, ka ministriju sadalījumā starp Zaļo un zemnieku savienību un «Vienotību» būtisku izmaiņu vairs nebūs. Tomēr viņš vēl neatklāj, vai iebildīs pret Aigaru Štokenbergu (SCP) kā tieslietu ministru.

Lembergs sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka, lemjot par ministru kandidātiem, partijām būtu jāņem vērā sabiedrības viedokli. Tādejādi viņš netieši kritizēja jaunās valdības iekšlietu ministra kandidatūru Lindu Mūrnieci (JL), kura 10. Saeimā nav iekļuvusi.

Vienlaikus Lembergs slavēja līdzšinējo kultūras ministru Intu Dālderi (JL), nosaucot viņu par vienu no labākajiem šīs nozares ministriem atjaunotās Latvijas laikā. Dālderis, visticamāk, amatu jaunajā valdībā nesaglabās, jo kultūras ministra amatam izvirzīta Sarmīte Ēlerte (PS).

Runājot par «Vienotības» tieslietu ministra amata kandidātu Aigaru Štokenbergu, Lembergs vēl negribēja atklāt, vai iebildīs pret viņu šajā amatā. «Te ir zināmas bažas, kas saistītas ar oligarhu ietekmi,» par tieslietu ministra kandidatūru sacīja Lembergs.

Lembergs lielāku skaidrību par savu attieksmi pret ministru kandidātiem sola pirmdienas pēcpusdienā pēc tikšanās ar «Vienotības» pārstāvjiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu