«Pietiek.com»: īstā Sluča vēstule Kristovskim ir vēl briesmīgāka

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Portāls «pietiek.com» pirmdien vēstī, ka patiesībā pērn pašreizējam ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim (PS) viņa pārstāvētās partijas biedrs Aivars Slucis vienā un tajā pašā dienā nosūtījis vēl briesmīgāku e-pasta vēstuli, kurā rakstītajam Kristovskis piekritis.

Portāls raksta, ka vienā dienā – 2009. gada 14.oktobrī - Slucis nosūtījis divas e-pasta vēstules ar nosaukumu «Vai latvieši padodas?». Tā, uz kuru saskaņā ar iepriekš publicēto sarakstes fragmentu patiesībā atbildējis Kristovskis, bijusi adresēta «Pilsoniskās savienības» biedriem, atbalstītājiem un vēl Kristīgi demokrātiskās savienības pārstāvim Ingvaram Vijupam.

Savukārt tā Sluča vēstule, uz kuru Kristovskis atbildējis saskaņā ar viņa paša publisko paziņojumu, adresēta tikai «Pilsoniskās savienības» biedriem un atbalstītājiem. Un izrādās, ka, uzdodot šo Sluča e-pasta vēstuli par to, atbildē uz kuru pausti vārdi «piekrītu tavam redzējumam un vērtējumam», tagadējais ārlietu ministrs ir sev radījis vēl nopietnākas problēmas nekā ar vienu netieši atbalstīto nekorekto Sluča izteikumu pirmajā vēstulē, raksta «pietiek.com».

Īstajā, saskaņā ar Kristovska versiju, e-pasta vēstulē Slucis paudis nesalīdzināmi asākus izteikumus. Savukārt savā paziņojumā Kristovskis mēģināja maldināt sabiedrību, minot tikai dažas nevainīgākās vietas no Sluča izvērstās vēstules.

Īstās vēstules – tās, kurai Kristovskis saskaņā ar viņa paziņojumu patiesībā esot piekritis – būtiskākā daļa sastāv no vesela veicamu pasākumu uzskaitījuma. To vidū Slucis min gan nepieciešamību «iesaldēt un pārskatīt visas pēc 1991.gada izsniegtās pilsonības ar domu lielāko dalu no tām atņemt/anulēt», gan arī «aktīvi atbalstīt krievu repatriāciju», kuras ietvaros pirmais pasākums varētu būt «liels plakāts pie Krievijas embasades parādot krieviem, kurā galā ir repatriācijas birojs un ka Krievija maksā vismaz 2000 latu katram, kas atgriežas».

Tāpat Sluča vēstulē, uz kuru Kristovskis saskaņā ar paša izplatīto paziņojumu savu atbildi ir sācis ar vārdiem «piekrītu tavam vērtējumam un redzējumam», ierosināts gan «visas valsts skolas tikai latviešu valodā», gan «Anulēt Abrenes atdošanu un krievu militāristu palikšanu Latvijā», gan «atjaunot vismaz sešu mēnešu obligāto militāro dienestu», gan «apcietināt vismaz 1000 lielākos blēžus un zagļus Latvijā un atņemt visus viņu īpašumus, arī ārzemju bankas. To priekšgalā būtu Šķēle, Godmanis, Kargins, Šlesers, Kalvītis, Aldermane un vel vismaz tūkstotis līdzīgus».

Portāls «pietiek.com» Kristovska un Sluča saraksti kopā ar Kristovska paziņojumiem nosūtījis izvērtēšanai Ģenerālprokuratūrai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu