Festivāla «Staro Rīga» laikā «atdzīvosies» pieminekļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Gaismas festivāla «Staro Rīga» laikā Rīgas pilsētas centra parkos norisināsies ilūziju spēle «Pieminekļu stāsti», kuras ietvaros garāmgājējus uzrunās Raiņa, Andreja Upīša un Rūdolfa Blaumaņa pieminekļi. 

Laikā no 18. līdz 21. novembrim katru vakaru pieminekļi vēstīs savus stāstus gan tekstos, gan gaismās, runās, kustīgos attēlos un videoprojekcijās. 

«Staro Rīga» oficiālais uzziņu tālrunis 1188 piedāvā pasākumu karti.

«Pieminekļu stāsti» meklēs mūsdienīgu dialogu ar skatītāju, par pamatu ņemot Raiņa, Andreja Upīša un Rūdolfa Blaumaņa sacerējumus. Stāstu vienotu koncepciju veidos rakstnieks Pauls Bankovskis.

Autoru oriģinālteksti izskanēs interneta bibliotēkas «e-bibliotēka.lv» ierunātajās versijās.

Raiņa idejas un to mantojumu varēs vērot Esplanādē, Andreja Upīša piemineklis savus stāstus stāstīs pie Kongresu nama, bet Rūdolfa Blaumaņa teksti jaunā veidolā atdzims Bastejkalna pakājē.

«Pieminekļu stāstiem» līdzi varēs sekot gaismas festivāla «Staro Rīga» laikā no 18. līdz 21. novembrim no plkst. 18.00 līdz 23.00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu