Visiem, kurus neatstāj vienaldzīgus kaķu un kaķēnu tūkstoši ielās (5)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Biedrība Dzīvnieku SOS ar ziedojumu portāla Ziedot.lv atbalstu un starpniecību, un veiksmīgā sadarbībā ar astoņām Rīgas veterinārajām klīnikām 2008.gada septembrī uzsāka projektu "Pilsētas kaķu dzīve". Šajā laikā paralēli Rīgas domes finansētajai ielas kaķu sterilizācijas programmai, kas piešķirto līdzekļu ziņā ir nepietiekama, salīdzinājumā ar problēmas apmēriem, ir aprūpējusi vairāk nekā 1000 ielas kaķu.

Civilizēto valstu vairāku desmitu gadu ilgā pieredze pierāda, ka ielas kaķu sterilizācija un atgriešana to dzīves vietās, nodrošinot patvērumu un ēdienu (vienlaicīgi gādājot par tīrību un kārtību kaķu mitināšanās vietā) ir vienīgais efektīvais un cilvēka cienīgais veids, kā kontrolēt un samazināt kaķu skaitu pilsētas ielās un pagalmos.

2010.gadā Rīgas dome iepirkuma līgumus ar ielas kaķu sterilizācijai izvēlētajām klīnikām noslēdza tikai maija beigās!!! Tāpēc visus šos piecus mēnešus, kas ielas kaķu dzīvē ir ļoti ražīgi, šis darbs un tā finansēšana gūlās tikai uz sabiedrības pleciem. Pateicoties lielākās daļas projektā iesaistīto klīniku (īpašs paldies klīnikām Paija Vet, Fel Can, Marava un Ikaross!) atsaucībai, pieteikumi projekta ‘Pilsētas kaķu dzīve’ ietvaros tika pieņemti nepārtraukti, jo klīnikas piekrita gaidīt samaksu par darbu. Šim darbam ir ilgtermiņa vērā ņemami rezultāti tikai tad, ja tiek nodrošināta programmas nepārtrauktība un intensitāte.

Pateicoties iedzīvotāju aktivitātei, kuri rūpējās par savas dzīves vietas apkārtnē (un ne tikai!) esošajām ielas kaķu kolonijām, šī gada pirmajos piecos mēnešos projekta ietvaros ir sterilizētas 227 kaķenes, kastrēts 41 runcis, un eitanazēti 2 bezcerīgi slimi kaķi par kopējo summu LVL 5995.82. Ar atskaitēm iespējams iepazīties šeit: http://www.ziedot.lv/lv/report/295/267

Diemžēl ar projektam līdz šim saziedotajiem līdzekļiem nav pietiekami, lai pilnībā norēķinātos ar klīnikām par paveikto darbu, tāpēc biedrība Dzīvnieku SOS ar lielu lūgumu un cerībām vēršas pie sabiedrības.

Lūdzam jūs arī turpmāk savu iespēju robežās sniegt finansiālu atbalstu šim projektam, lai varētu norēķināties par iepriekš paveikto un jau agrā rudenī atsākt pieņemt pieteikumus ielas kaķu sterilizācijai!

Parūpēsimies kopīgiem spēkiem par to, lai, ziemai nākot, aiztaupītu slimības, ciešanas un mokošu nāvi vismaz vairākiem simtiem nevienam nevajadzīgu kaķēnu!

Ziedot ir ļoti vienkārši! To var izdarīt gan tieši no projekta lapas portālā ziedot.lv http://www.ziedot.lv/lv/project/295 (gan izmantojot Swedbank internetbanku, gan ar jebkuru norēķinu karti), kā arī pārskaitot līdzekļus uz:

Fonds "Ziedot"

Reģ. Nr 40008078226

Hansabanka,
bankas kods: HABA LV 22

konta nr: LV95HABA0551006150241

mērķis: "ziedojums projektam Pilsētas kaķu dzīve"

Gan biedrībai Dzīvnieku SOS, gan Fondam Ziedot ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, tāpēc ziedotāji var saņemt nodokļu atlaides.

Ļoti pateicamies visiem ziedotājiem!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu