«Melo - M» gūst panākumus pasaulē lielākajā čellistu festivālā Amsterdamā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Čellu trio «Melo - M» Valsts svētku laikā «Amsterdamas Čello biennāles» ietvaros sniedza solo koncertu slavenajā Muziekgebouw koncertzālē, izpelnoties lielu publikas un čella spēles profesionāļu atzinību.
 
Amsterdamas Čello biennāle ir pasaulē lielākais čellistu festivāls, kurā pulcējas visatzītākie čella spēles meistari un ansambļi no daudzām valstīm. Festivāla repertuārā lielākoties skan akadēmiskā mūzika, bet «Melo - M» tika aicināti, lai demonstrētu čella pielietojumu populārās mūzikas atskaņošanā.
 
Festivāla rīkotāji atzina, ka šim koncertam bija tikai divi pretendenti - somu metāla grupa «Apocalyptica» un latviešu «Melo - M».
 
Izvēle par labu Latvijas grupai tika veikta repertuāra daudzveidības un pozitīvā artistiskuma dēļ. Koncertā «Melo - M» spēlēja pasaules tautu mūziku no albuma «Around the World», trīs Kārļa Auzāna oriģinālkompozīcijas un savas versijas par pazīstamām popmūzikas un rokmūzikas tēmām.
 
«Šim koncertam mēs gatavojāmies ilgi un pamatīgi, jo festivāla dalībnieku vidū bija ne viens vien mūsu elks. Koncertu apmeklēja ne vien Amsterdamas publika, bet arī daudzi čellisti. Priecājamies, ka koncerts izdevās labāks par gaidīto, jo beigās zāle mūs sumināja stāvus, bet pēc koncerta saņēmām daudzus laba vēlējumus ne vien no publikas, bet arī profesionāliem čellistiem. Īpaši priecēja atzinība par mūsu aranžējumiem, kā arī atziņas, ka patiesībā mēs spēlējam vienkāršas dziesmas sarežģītā tehnikā,» stāsta «Melo - M» čellists Kārlis Auzāns.
 
Festivāla publika izrādīja lielu interesi arī par drīzumā gaidāmo čellu trio ceturto albumu «Phantasy of the Opera», kurā «Melo - M» izpildījumā skanēs daudzas populāras opermūzikas tēmas rokmūzikai pietuvinātā skanējumā.

Vēl Valsts svētku laikā «Melo - M» koncertēja uz Beļģijas galvaspilsētā Briselē.
 
Čellu trio koncerti Latvijā gaidāmi decembrī, kad sāksies grupas jaunā albuma Latvijas turneja «Operas joks». Turnejas kulminācija notiks 29. decembrī, kad gaidāms īpašs koncerts Rīgas Kongresu namā. Uz to biļetes jau šobrīd var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu