Balsojumos noteikti labākie gaismas festivāla «Staro Rīga» objekti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «staro.lv»

Gaismas festivāla «Staro Rīga» organizatori ir apkopojuši  balsojumus par labāko Gaismas festivāla objektu. Apkopojot balsojumus kopvērtējumā visvairāk balsis ir saņēmuši objekti PUĶE (Le Studio, Dzirnavu iela 87), SAMSUNG TRĪSDIMENSIJU METAMORFOZES (Leo Burnett Rīga, UNTITLED productions, Kalvestudija, Latvijas Nacionālā opera) un ZIRGS, KAS AUĻO (Remi Brun (Francija), Esplanāde).

Festivāla programmas gaismas objektu grupā visaugstāk novērtēti objekti UN MŪŽĪGS CELŠOS ES PRET SAULI AUGŠĀ (Biedrība Sonors, Koncertzāle AVE SOL), LAIKA CEĻOTĀJS (Ideju Institūts, Bastejkalns) un VIENAS MĀJAS SAPNIS (Radošā apvienība Daba, Dailes teātris).

No sadarbības partneru darbiem visatzinīgāk novērtēti jau minētie PUĶE (Le Studio, Dzirnavu iela 87) un SAMSUNG TRĪSDIMENSIJU METAMORFOZES (Leo Burnett Rīga, UNTITLED productions, Kalvestudija, Latvijas Nacionālā opera) kā arī SPĪĶERU GAISMAS MEŽS (Gaismas stils, Spīķeru kvartāls).

No «TELE2» jauniešu konkursa gaismas objektiem populārākie darbi ir AKVĀRIJS (Laima Laizāne, Kungu iela), KĀP (Rūdolfs Strēlis, Artūrs Analts, Kungu un Kalēju ielas krustojums) un IESPĒJU KOKS (Radošā grupa MAŠS, Alksnāju iela 3), savukārt no pastāvīgajiem pilsētvides izgaismojuma objektiem skatītāji priekšroku devuši KANĀLA TILTIŅU IZGAISMOJUMAM (Rīgas dome, Bastejkalns), MELNGALVJU NAMAM (Rīgas nami, Rātslaukums) un AKMENS TILTA APGAISMES STABIEM (Rīgas gaisma).

Pilnu balsojuma rezultātu tabulu iespējams apskatīties mājas lapā «staro.lv».

Jau ziņots, ka Gaismas festivāla «Staro Rīga» laikā ikvienam pasākuma apmeklētājam bija iespēja izvērtēt un divos veidos nobalsot par sev tīkamāko festivāla «Staro Rīga» gaismas objektu. Viens no balsojuma veidiem bija - sūtīt īsziņu festivāla Uzziņu dienestam «1188». «1188» balsojumā par labāko tika atzīts objekts PUĶE (Le Studio, Dzirnavu iela 87), Par gaismas festivāla «Staro Rīga» objektiem varēja balsot arī portāla DELFI speciālajā festivālam veltītajā sadaļā. Šajā balsojumā uzvarētājs ir SAMSUNG TRĪSDIMENSIJU METAMORFOZES (Leo Burnett Rīga, UNTITLED productions, Kalvestudija, Latvijas Nacionālā opera)

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu